Afacerea care a crescut în 3 luni de pandemie cât altele în mai mulţi ani de activitate. A creat noi miliardari în câteva săptămâni

Autor: Ioana Matei Postat la 18 iunie 2020 14104 afişări

Afacerea care a crescut în 3 luni de pandemie cât altele în mai mulţi ani de activitate. A creat noi miliardari în câteva săptămâni

Malaysia produce în jur de 65% din piaţa globală a mănuşilor de cauciuc, iar acum, ca urmare a cererii crescute înregistrate de acest produs, numără cel puţin patru miliardari ai industriei - dintre care doi sunt proaspăt intraţi în lista miliardarilor.

 

Potrivit Bloomberg, Thai Kim Sim de la Supermax Corp. este cel care s-a alăturat cel mai recent clubului miliardarilor, cu o avere netă estimată la aproximativ 1 miliard de dolari la începutul acestei luni.

 

Top Glove Corp., cel mai mare producător al acestui produs, Hartalega Holdings Bhd. şi Kossan Rubber Industries Bhd. sunt alte câteva companii care au beneficiat de creşterea înregistrată de cererea de mănuşi.

 

Cu o creştere a businessului de cinci ori, saltul companiei Supermax a fost însă cel mai notabil anul acesta.

 

Thai a pus bazele Supermax împreună cu soţia sa, în 1987, începând să comercializeze mănuşi înainte să înceapă producţia lor, în 1989.

 

A devenit primul producător care şi-a creat brandul propriu de mănuşi, Supermax, ca răspuns al apelului Guvernului de a lansa pe piaţă produse malaysiene. Compania exportă acum produse spre mai mult de 160 de ţări. 

Thai şi familia sa deţin 38% din Supermax.

 

Cererea globală pentru mănuşi de cauciuc ar putea creşte cu 11% până la 330 de miliarde de unităţi anul acesta, dintre care două treimi ar putea proveni din Malaysia, scriu cei de la Bloomberg. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.