Aerostar vrea să acorde dividende mai mari cu 10%, de 2,1 milioane de euro

Autor: Stefan Musgociu Postat la 25 martie 2013 33 afişări

Conducerea producătorului de avioane Aerostar Bacău (ARS) le va propune acţionarilor în următoarea adunare generală distribuirea unor dividende în valoare cumulată de 9,2 milioane lei (2,1 milioane de euro), în creştere cu aproape 10%.

Aerostar vrea să acorde dividende mai mari cu 10%, de 2,1 milioane de euro

Conducerea producătorului de avioane Aerostar Bacău (ARS) le va propune acţionarilor în următoarea adunare generală distribuirea unor dividende în valoare cumulată de 9,2 milioane lei (2,1 milioane de euro), în creştere cu aproape 10%. Valoarea dividendelor propuse reprezintă 60% din profitul preliminat de anul trecut, de 15,1 milioane de lei (2,6 milioane de euro). Gradul de distribuire a dividendelor este ceva mai redus faţă de anii trecuţi, când compania a acordat circa 73% din profit pentru dividende. Anul trecut câştigul obţinut de Aerostar a urcat cu 33%, în condiţiile în care veniturile din exploatare au crescut cu 28%, la 206,2 milioane de lei (46,3 milioane de euro). Rezultatele în creştere ale Aerostar s-au datorat orientării companiei spre segmentul destinat transportului de pasageri. În schimb, comenzile din sectorul de apărare, care aduceau în trecut cele mai mari venituri pentru Aerostar, au continuat să scadă. Valoarea brută a dividendului este de 0,079 lei/acţiune, faţă de un nivel de 0,072 lei/titlu în 2011. Raportat la cel mai recent preţ de la bursă al acţiunilor Aerostar, de 1,598 lei, randamentul dividendului brut este de aproape 5%.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursă,
avioane,
Aerostar Bacău,
dividende
/actualitate/aerostar-vrea-sa-acorde-dividende-mai-mari-cu-10-de-2-1-milioane-de-euro-10689372
10689372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.