Adrian Vasilescu: BNR nu a dorit să dea niciun mesaj „în întâmpinarea“ şedinţei consiliului de administraţie

Postat la 07 ianuarie 2013 10 afişări

Vineri, Ziarul Financiar a publicat un articol bazat pe declaraţiile profesorului Nicolae Dănilă, membru în consiliul de administraţie al BNR legate de politica monetară. Dănilă se întreba de ce ne zbatem în starea de stagnare a economiei dacă politica monetară este aşa bună. A fost pentru prima dată când un membru al CA al BNR a pus pe masa publică o asemenea temă. După apariţia articolului au venit foarte multe întrebări legate de opinia lui Nicolae Dănilă, având în vedere că legea nescrisă a Băncii Naţionale este ca dezbaterile să aibă loc în interiorul băncii, al consiliului de administraţie, iar public poziţiile să fie unitare, fără să dea naştere la controverse.

Contactat de ZF, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a răspuns la câteva întrebări:

Mulţi dintre cei care m-au sunat m-au întrebat dacă nu cumva BNR a vrut să dea un mesaj «în întâmpinarea» şedinţei din 7 ianuarie a consiliului de administraţie. Întrebarea are o logică a ei. În toată lumea, foruri sau instituţii importante, înaintea unor decizii, testează uneori opinia publică scoţând în faţă o voce din conducerea colectivă. BNR nu a folosit în nicio împrejurare o astfel de practică. Nici altă dată şi nici acum.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
vasilescu,
danila,
ca,
reactii,
opinii
/actualitate/adrian-vasilescu-bnr-nu-a-dorit-sa-dea-niciun-mesaj-in-intampinarea-sedintei-consiliului-de-administratie-10434346
10434346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.