Adrian Streinu-Cercel, demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a MS

Postat la 23 aprilie 2020 539 afişări

Adrian Streinu-Cercel, demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a MS

 Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătăţii, după ce în presă a apărut planul care prevederea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice, a anunţat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, la Timişoara, că Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătăţii.

„Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID, era chiar preşedinte, Noi avem discuţii, sunt propuneri, chiar şi aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul, de asta am spus gândim şi oportunităţi, protejăm persoanele vârstinice, dar nu pot fi de acord. Aparitia acelui plan de vacanţă n-a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii şi i-am comunicat şi dânsului acest lucru, Comisia Ştiinţifică de la nivelul Ministerului, nemafăcând parte şi nemaifiind nici preşedinte”, a spus Nelu Tătaru.

În locul acestuia, la conducerea Comisiei va fi numită Adriana Pistol, şefa IPSP, a mai anunţat ministrul Sănătăţii.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, marţi, o reacţie virulentă la adresa planului lui Adrian Streinu-Cercel, spunând că în ţara noastră nu vor fi impuse măsuri totalitare, iar un astfel de plan este „inacceptabil”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisie,
conducere,
demitere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.