Din Cluj, la Casa Albă. O româncă, numită în consiliul pentru ştiinţă al preşedintelui Trump

Autor: Andra Stroe Postat la 23 aprilie 2020 311 afişări

Din Cluj, la Casa Albă. O româncă, numită în consiliul pentru ştiinţă al preşedintelui Trump

În această săptămână, profesoara de origine română Daniela Rus, directorul Laboratorului de Informatică şi Inteligenţă Artificială (CSAIL) al MIT, a fost selectată pentru a participa în Consiliul Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie, care oferă consiliere la Casa Albă pe teme critice referitoare la securitatea şi economia Statelor Unite, inclusiv recomandări privind viitorul muncii şi legate de sprijinul cercetărilor din domeniul ştiinţei şi tehnologiei din SUA, scriu cei de la news.mit.edu. Consiliul funcţionează sub egida Biroului de Politică pentru Ştiinţă şi Tehnologie al Casei Albe (OSTP), care a fost înfiinţat în 1976.

„Sunt recunoscătoare că pot adăuga perspectiva mea de informatician în cadrul acestui grup, într-un moment în care există atât de multe probleme care implică inteligenţa artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică întrebări ştiinţifice şi politice importante pentru naţiune şi lume”, a declarat Rus, citată de MIT news.

Născută la Cluj şi având acum dublă cetăţenie, Daniela Rus ocupă în prezent, potrivit hpcwire.com  funcţia de director al Laboratorului de Informatică şi Inteligenţă Artificială al MIT (CSAIL), pe cea de decan adjunct al cercetării al MIT Schwarzman College of Computing şi de profesor de inginerie electrică şi informatică la MIT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mit,
informatica,
stiinta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.