Adrian Netea, director de investiţii Morphosis Capital: „Îmi doresc să fiu responsabil de mari investiţii private”

Postat la 25 septembrie 2020 128 afişări

„Una din provocările mele actuale şi în următorii ani este de a motiva echipa de analişti pe care o conduc astfel încât să fim cu toţii dedicaţi cu entuziasm obiectivelor companiei."

Adrian Netea, director de investiţii Morphosis Capital: „Îmi doresc să fiu responsabil de mari investiţii private”

Rol ocupat în companie: În cadrul Morphosis Capital, rolul meu este să identific oportunităţi de investiţii, companii cu potenţial semnificativ de creştere, de a evalua aceste businessuri şi de a crea un model financiar şi un plan de afacere pe baza strategiei stabilite împreună cu fondatorul şi managementul companiei. Strategia stabilită pentru fiecare companie nu este o descriere generală a direcţiei de dezvoltare, ci constă în acţiuni specifice pe care managementul companiei se comite să le facă în următorii 3-5 ani de la momentul investiţiei Morphosis Capital. Luând în considerare că nu suntem consultanţi temporari într-o tranzacţie, ci fondul de investiţii devine acţionar al afacerii după ce „se bate palma”, suntem responsabili împreună cu managenentul companiei de strategia şi planul de dezvoltare ale acesteia, ce trebuie planificate într-un mod foarte realist şi pragmatic, iar asta îţi oferă un sentiment de responsabilitate foarte ridicat.

Cele mai importante roluri profesionale avute până la această funcţie: Anterior, în cei 3 ani petrecuţi la  Ernst & Young am participat la peste 20 de proiecte de evaluare de business şi planuri de afaceri pentru diverse fonduri de investiţii şi antreprenori. Din experienţa mea, avantajul cel mai mare în a fi consultant al unei multinaţionale, fiind implicat în multiple proiecte simultan din industrii complet diferite, este că dezvoltă o anumită disciplină de organizare internă şi o gândire analitică şi structurată. Începând cu 2016, am fost manager de investiţii la Brico Depot, iar în 2017 am fost implicat în achiziţia Praktiker, o tranzacţie de 16 milioane de euro, prin care grupul Kingfisher a cumpărat cele 26 de magazine Praktiker.

Rolul propus pentru anul 2030: Îmi doresc să fiu responsabil de mari investiţii private, lucrând umăr la umăr cu cei mai importanţi antreprenori din România în elaborarea şi implementarea unei strategii de dezvoltare accelerată a companiilor lor. Totodată, am avut noroc de-a lungul carierei în a lucra cu persoane ce au fost adevărate exemple de leadership pentru mine. Una din provocările mele actuale şi în următorii ani este de a motiva echipa de analişti pe care o conduc astfel încât să fim cu toţii dedicaţi cu entuziasm obiectivelor companiei şi să am un rol important în dezvoltarea lor profesională.

CEO/Antreprenor admirat: Sunt mulţi antreprenori şi manageri români pe care îi respect şi îmi este greu să numesc o persoană, pentru că am învăţat câte ceva de la fiecare. Dacă ar fi totuşi să aleg, aş spune că îl admir pe Iulian Stanciu de la eMAG pentru capacitatea de a transforma de-a lungul anilor un magazin online în cel mai mare marketplace online cu un branding foarte puternic şi o impresionantă eficienţă logistică, pe Lars Wiechen de la Deloitte pentru abilitatea de a construi şi motiva echipe sau pe Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, pentru integritatea şi responsabilitatea cu care au dezvoltat businessuri.

Profilul lui Adrian Netea a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP DIN ROMÂNIA.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo
Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv
MonitorulApararii
NEVERENDING STORY NEVERENDING STORY
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
MonitorulPartidelor
Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie
Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.