Adoptarea rublei ca monedă oficială provoacă panică în rândul populaţiei din Crimeea

Postat la 19 martie 2014 51 afişări

Adoptarea rublei ca monedă oficială în Crimeea provoacă panică în rândul unei părţi a populaţiei, care se află în imposibilitatea de a-şi folosi banii din conturile deschise la una dintre băncile ucrainene din peninsulă.

Adoptarea rublei ca monedă oficială provoacă panică în rândul populaţiei din Crimeea

 "Banca m-a contactat şi mi-a cerut să-mi achit ratele, dar nu pot face plăţile", spune, îngrijorată, o femeie în vârstă din Simferopol, în timp ce alta se întreabă "cum va primi pensia".

Maksim, un tânăr angajat la banca ucraineană PrivateBank din Simferopol, îi linişteşte pe clienţii îngrijoraţi şi îi asigură că "toate conturile vor fi redeschise în curând".

Numeroase persoane sunt însă îngrijorate, după ce conturile le-au fost "temporar blocate" de PrivateBank, una dintre cele mai importante bănci din Ucraina, după decizia autorităţilor proruse din Crimeea de a adopta rubla ca monedă oficială.

În lipsa lichidităţilor în peninsulă, clienţii băncii au fost autorizaţi să retragă doar 500 de hrivne pe zi, ceea ce înseamnă 37 de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/adoptarea-rublei-ca-moneda-oficiala-provoaca-panica-in-randul-populatiei-din-crimeea-12293395
12293395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.