Administratorul Hidroelectrica a denunţat un contract de 71,5 mil. euro

Autor: Radu Bostan Postat la 06 februarie 2013 21 afişări

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, com­panie aflată în insolvenţă, a denunţat actele adiţionale la un contract de 71,5 milioane euro cu firma austriacă Andritz Hydro, care viza retehnologizarea hidrocentralei Gogoşu de pe Dunăre.

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, com­panie aflată în insolvenţă, a denunţat actele adiţionale la un contract de 71,5 milioane euro cu firma austriacă Andritz Hydro, care viza retehnologizarea hidrocentralei Gogoşu de pe Dunăre. Contractul pentru retehnologizarea centralei, adică pentru creşterea puterii instalate, a fost atribuit direct în 2003, având la acea vreme o valoare de 54,5 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor Euro Insol. Administratorul Hidroelectrica precizează că valoarea contractului a fost majorată la 71,5 mil. euro prin acte adiţionale, "în baza unui artificiu de calcul contractual care nu ţine cont de evoluţia preţurilor la nivel mondial pentru astfel de servicii, care în ultimii 10 ani au scăzut, nu au crescut". Lucrările urma să înceapă în 2013, dar Hidro­elec­trica a achitat către An­dritz în avans 13,6 mil. euro. Potrivit Euro Insol, Andritz Hydro, prin asociere cu firma germană Voith, a obţinut din 1997 contracte în valoare de 900 milioane de euro pentru retehnologizarea unor hidrocentrale de pe Dunăre, inclusiv unităţi din centralele Porţile de Fier I şi II. Contractele au fost atribuite prin hotărâre de gu­vern, fără licitaţie, autorităţile susţinând că sărirea acestui pas se impunea din cauza caracterului de urgenţă al necesităţii retehnologizării. Consorţiul germano-austriac a mai obţinut, de data aceasta prin licitaţie, un contract de 89 milioane de euro pentru lucrări similare la hidrocentrala Lotru.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/administratorul-hidroelectrica-a-denuntat-un-contract-de-71-5-mil-euro-10546041
10546041
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.