Adidas va lansa ţesături noi din plastic reciclat din ocean

Autor: Departamentul Economic Postat la 28 ianuarie 2020 102 afişări

Adidas va lansa ţesături noi din plastic reciclat din ocean

Compania Adidas va lansa noi ţesături din poliester reciclat şi deşeuri de plastic marin şi va extinde liniile de produse care le folosesc, după succesul încălţămintei realizate în colaborare cu organziaţia de mediu Parley pentru Oceans, anunţă Reuters.

Adidas a colaborat pentru prima dată cu Parley în 2015 şi a crescut treptat producţia de încălţăminte ce foloseşte plastic colectat de pe plaje şi regiuni de coastă pentru a realiza mai mult de 11 milioane de perechi în 2019, dintr-un total de peste 400 de milioane.

Fundaţia Ellen MacArthur, o organizaţie caritabilă care promovează trecerea economiei către un model circular care elimină deşeurile, spune că mai puţin de 1% din materialul folosit pentru îmbrăcăminte este reciclat.

Adidas va continua să realizeze încălţăminte şi haine din plastic din ocean în 2020 şi va lansa, de asemenea, ţesătură „Primeblue” care conţine deşeuri marine pe care le va folosi în colecţiile existente, cum ar fi pantofii Ultraboost.

În total, firma germană va produce în 2020 15-20 de milioane de perechi de pantofi folosind plastic din ocean.

Poliesterul reciclat costă cu 10% mai mult, însă Adidas doreşte să reducă preţul, astfel încât mai mulţi consumatori să îşi permită să aleagă produse durabile.

Adidas spune că vrea mai mult de jumătate din poliesterul pe care îl foloseşte în 2020 să fie reciclat şi să crească până la 100% până în 2024.

Nike foloseşte fire din poliester reciclat pentru pantofii Flyknit, spunând că măsura a ajutat la reciclarea a peste 4 miliarde de sticle de plastic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adidas,
reciclare,
plastic,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.