Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, o misiune dificila pentru presedintia ungara a UE

Postat la 15 aprilie 2011 9 afişări

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat, joi, la Bruxelles, ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen a fost una dintre misiunile dificile cu care s-a confruntat presedintia ungara a UE, relateaza postul national de radio bulgar BNR.

Potrivit lui Orban, Romania este pregatita din punct de vedere tehnic pentru aderarea la Schengen, iar Bulgaria va fi pregatita la inceputul lui mai. Totusi, mai multe state membre UE nu sprijina politic aderarea celor doua tari la UE. "Suntem blocati la nivel politic", a declarat premierul ungar. "Ar trebui sa fie o dezbatere politica deschisa si nu negocieri secrete pe acest subiect", potrivit lui Orban. Ministrii de Externe francez si german au declarat, joi, ca Romania si Bulgaria inca nu sunt pregatite sa adere la spatiul Schengen.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aderare,
Schengen,
Basescu,
Ungaria,
Orban
/actualitate/aderarea-romaniei-si-bulgariei-la-schengen-o-misiune-dificila-pentru-presedintia-ungara-a-ue-8158552
8158552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.