Acuzaţii grave la adresa CEO-ului Disney: „Ar fi putut oferi tuturor angajaţilor o creştere de 15% şi tot ar fi rămas cu 10 milioane de dolari”

Autor: Mircea Nica Postat la 24 aprilie 2019 110 afişări

Acuzaţii grave la adresa CEO-ului Disney: „Ar fi putut oferi tuturor angajaţilor o creştere de 15% şi tot ar fi rămas cu 10 milioane de dolari”

Moştenitoarea Disney, Abigail Disney, a criticat salariul de 65 milioane de dolari al lui Bob Iger, CEO-ul companiei, adăugând că ar fi putut oferi tuturor angajaţilor Disneyland o creştere de 15% şi tot ar fi rămas cu 10 milioane de dolari, conform Daily Mail.

"Când a primit bonusul anul trecut, am făcut calcule şi mi-am dat seama că ar fi putut să ofere personal, din buzunarul lui, o majorare de 15% tuturor celor care au lucrat la Disneyland şi tot ar fi rămas cu 10 milioane de dolari. Există un punct în care se învârte totul prea mult în jurul sistemului superior în această clasă de oameni care, îmi pare rău dacă este o părere radicală, au prea mulţi bani. Există un astfel de lucru ", a spus Abigail Disney.

Abigail, nepoata lui Roy Disney, a făcut comentariile după ce s-a aflat că Iger a câştigat de 1.400 de ori mai mult decât un angajat al Disney în anul 2018. Bob Iger a avut un venit de 65 de milioane de dolari compus din un salariu de 2,9 milioane de dolari, dividende în valoare de 8,3 milioane de dolari şi 35 de milioane în acţiuni. Comparativ cu anul anterior, creşterea venitului lui Bob Iger a fost de 80%.

"Un muncitor cu normă întreagă, la orice loc de muncă, ar trebui să poată să îşi permită medicamente, mâncare, o locuinţă, să poată să-şi îngrijească şi să-şi educe copilul. Cel puţin atât! Nu-i insulta sugerând că nu fac suficiente eforturi. Dacă aveţi nevoie de paturi schimbate şi prosoape spălate şi nu sunteţi dispus să faceţi acest lucru de unul singur, cel puţin respectaţi demnitatea celor pe care îi plătiţi să facă acest lucru în locul vostru. Dacă ceea ce fac ei este necesar pentru a-ţi conduce afacerea cu succes, atunci merită să li se plătească ceea ce au nevoie pentru a-şi trăi viaţa cu succes pentru că ei contribuie cu ceva ", a adăugat Abigail Disney.

Moştenitoarea Disney a donat zeci de milioane de dolari din banii pe care i-a moştenit în copilărie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
disney,
crestere,
angajati,
ceo,
acuzatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.