Actorii de la Hollywood sărbătoresc sfârşitul grevei istorice

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 noiembrie 2023 13 afişări

Actorii de la Hollywood sărbătoresc acordul anunţat între sindicatul actorilor SAG-AFTRA şi studiourile de la Hollywood pentru a pune capăt unei greve de luni de zile care a paralizat industria de divertisment, potrivit AFP.

Actorii de la Hollywood sărbătoresc sfârşitul grevei istorice

Greva de luni de zile a întârziat sute de spectacole şi filme populare şi a costat miliarde de dolari economia americană: https://www.youtube.com/watch?v=70b9d8HNRpI

Sindicatul american al actorilor SAG-AFTRA a ajuns la un "acord provizoriu" cu şefii studiourilor de la Hollywood, care pune capăt grevei de 118 zile.

Cea mai lungă grevă din istoria sindicatului s-a încheiat joi, conform Sky News.

Acordul vine după ce comisia de negociere a sindicatului a petrecut zile întregi deliberând asupra mai multor elemente pe care le-a considerat "esenţiale", inclusiv inteligenţa artificială.

Acesta a urmat unei oferte "ultima, cea mai bună şi finală" din partea Alianţei Producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP) - grupul care reprezintă studiourile, serviciile de streaming şi producătorii în cadrul negocierilor.

Acordul provizoriu ajunge vineri în faţa consiliului naţional SAG-AFTRA "pentru a fi analizat şi luat în considerare", a anunţat sindicatul.

Cu toate acestea, o declaraţie a sindicatului a precizat că a obţinut un acord de "anvergură extraordinară" într-un contract "evaluat la peste un miliard de dolari", inclusiv protecţia împotriva ameninţării inteligenţei artificiale şi "prevederi fără precedent pentru consimţământ şi compensaţii".

Acesta a continuat: "Am ajuns la un contract care va permite membrilor SAG-AFTRA din toate categoriile să îşi construiască cariere durabile, multe mii de artişti interpreţi vor beneficia de această muncă".

Între timp, AMPTP a declarat că acordul provizoriu "reprezintă o nouă paradigmă": "Oferă SAG-AFTRA cele mai mari câştiguri de la un contract la altul din istoria sindicatului, inclusiv cea mai mare creştere a salariului minim din ultimii 40 de ani”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actori,
hollywood,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.