Acţiunile BAT în direcţia sustenabilităţii au fost recunoscute de două clasamente globale de sustenabilitate, CDP şi DJSI

Autor: Ioana Matei Postat la 16 decembrie 2022 50 afişări

Acţiunile BAT în direcţia sustenabilităţii au fost recunoscute de două clasamente globale de sustenabilitate, CDP şi DJSI

BAT a primit calificativul „A” în evaluarea CDP privind schimbările climatice, fiind una dintre cele peste 18.700 de companii participante în acest an. Acest calificativ plasează BAT în primele 2% dintre companiile evaluate de CDP. Aceste evaluări analizează abordarea, deschiderea şi performanţa companiilor cu privire la aspectele cheie de mediu, inclusiv raportarea transparentă, stabilirea de obiective ambiţioase şi obţinerea unor rezultate susţinute. Abordarea schimbărilor climatice este una dintre priorităţile de top ale BAT, iar compania a publicat la începutul acestui an Planul de tranziţie privind reducerea emisiilor de carbon, stabilind astfel o foaie de parcurs ambiţioasă pentru atingerea obiectivelor Net Zero.

BAT este, de asemenea, inclus în Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) pentru al 21-lea an consecutiv, ceea ce reflectă angajamentul BAT de lungă durată faţă de obiectivele de protejare a mediului, societate şi guvernanţă (ESG). Compania a obţinut un scor de 100% în şase domenii – raportarea faţă de mediu, dezvoltarea capitalului uman, eco-eficienţă operaţională, managementul lanţului de aprovizionare, raportare socială şi materialitate^. BAT este singura companie din industria sa care este inclusă în DJSI World Index. Mai puţin de 3% din toate companiile evaluate de S&P Global au fost recunoscute în 2022 în raportul DJSI World Index.

„Ne bucurăm că eforturile noastre continue de a pune sustenabilitatea pe primul loc în tot ceea ce facem au fost recunoscute de CDP şi DJSI. Această realizare este rezultatul eforturilor semnificative depuse de colegii noştri şi de furnizorii BAT din întreaga lume de a genera în mod continuu îmbunătăţiri în ceea ce priveşte sustenabilitatea fiecărui aspect al afacerii noastre, de la utilizarea energiei până la designul ambalajelor. 

Suntem mândri de recunoaşterile în domeniul sustenabilităţii obţinute prin eforturile noastre de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow). Continuăm să ne îndeplinim obiectivele ambiţioase de reducere a impactului afacerii asupra mediului şi societăţii, precum şi de reducere a impactului asupra sănătăţii” a spus  Mike Nightingale, Director de sustenabilitate în cadrul BAT. 

BAT primeşte recunoaşteri în mod constant pentru performanţa sa în sustenabilitate:

  • în 2022, BAT a fost numit lider în domeniul lider în domeniul protejării mediului de către Financial Times pentru succesul avut în reducerea intensităţii emisiilor pe o perioadă susţinută;
  • Compania a primit, de asemenea, cea mai înaltă distincţie în S&P Global Sustainability Yearbook 2022;
  • BAT a obţinut Certificarea Alliance for Water Stewardship pentru cea mai mare unitate de producţie din SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.