Acordul nuclear din Iran generează o nouă criză politică: Rusia trece la ameninţări şi avertizează că retragerea SUA din acord va avea consecinţe

Postat la 08 mai 2018 387 afişări

Kremlinul a avertizat marţi că retragerea Statelor Unite din acordul nuclear, semnat între Iran şi marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania), va avea "consecinţe serioase", relatează site-ul agenţiei Reuters.

Acordul nuclear din Iran generează o nouă criză politică: Rusia trece la ameninţări şi avertizează că retragerea SUA din acord va avea consecinţe

Preşedintele american Donald Trump va anunţa marţi dacă va retrage sau nu SUA din înţelegere.

Vor exista "consecinţe serioase inevitabile la orice acţiuni care are scopul de a rupe înţelegerea", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.