Acesta este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ. Ce se întâmplă în cel mai bogat sat din China

Postat la 27 noiembrie 2016 8578 afişări

Acesta este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ. Ce se întâmplă în cel mai bogat sat din China

Huaxi este cel mai bogat sat din China. A fost fondat de Wu Renabo, fost secretar în cadrul reprezentanţei din Huaxi a Partidului Comunist. Povestea evoluţiei pe care a cunoscut-o acest sătuc este incredibilă.

Huaxi era un mic sat sărac axat pe activităţi agricole. În prezent, este considerat un conglomerat înfloritor în industria metalelor grele şi a transporturilor şi o utopie a comunismului. 

Are o suprafaţă de 97 de hectare şi 2000 de locuitori în registrele oficiale care beneficiază de servicii medicale şi educative gratuite, au maşini şi case de lux şi cel puţin câte 250.000 de dolari în conturile lor bancare. Totuşi, lor le este interzis să vorbească cu reprezentanţii presei. 

În 2011, pentru celebrarea a 50 de ani de existenţă, în Huaxi a fost construit un zgârie-nori de 328 de metri, despre care se spune că poate găzdui toţi oamenii care au trăit vreodată în micul sat din China. 

Jocurile de noroc şi drogurile sunt interzise în Huaxi. 

Toată lumea munceşte şapte zile din şapte şi dacă lipseşte o singură zi, pierde tot ce a câştigat şi toate bunurile pe care le are. Nimeni nu poate părăsi satul cu bunurile pe care le-a obţinut cât timp a stat acolo,scrie gandul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comunism,
china,
huaxi,
sat bogat,
cel mai bogat sat
/actualitate/acesta-este-unul-dintre-cele-mai-misterioase-locuri-de-pe-pamant-ce-se-intampla-in-cel-mai-bogat-sat-din-china-16005233
16005233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.