Acesta este CEL MAI SCUMP apartament din România! Ce dotări are

Postat la 23 iunie 2017 416 afişări

Un clasament realizat de Imobiliare.ro pe baza ofertelor listate pe portal relevă că Bucureştiul se află la o distanţă considerabilă faţă de celelalte mari oraşe ale ţării în ceea ce priveşte preţurile proprietăţilor rezidenţiale de lux.

Acesta este CEL MAI SCUMP apartament din România! Ce dotări are

Astfel, dacă în Capitală cel mai scump apartament disponibil spre vânzare se apropie de suma de patru milioane de euro, în celelalte centre regionale cele mai ridicate pretenţii ale proprietarilor se situează sub un milion de euro – şi, adesea, chiar sub pragul de 500.000 de euro. Majoritatea proprietăţilor incluse în clasament sunt penthouse-uri în ansambluri de lux, ridicate în ultimii ani, însă în ofertă se regăsesc şi exemple de apartamente în clădiri istorice.

În Capitală, cel mai scump apartament listat pe Imobiliare.ro - care este şi cel mai scump din România - are un preţ cerut de 3,8 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Primăverii, structurat pe două nivele şi compartimentat în şapte camere (plus dependinţe). Locuinţa are o suprafaţă utilă de 450 de metri pătraţi, dar ajunge la 650 de metri pătraţi construiţi (incluzând terasele). Imobilul dispune de trei locuri de parcare în subteran şi o boxă de depozitare.

Pe locul al doilea în clasament se situează un alt penthouse, amplasat de data aceasta în zona Şoseaua Nordului – Herăstrău, ce poate fi achiziţionat la un preţ de 3,15 milioane de euro. Locuinţa are cinci camere, o suprafaţă utilă de 410 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj (din şase) al unui bloc finalizat în anul 2008. Proprietatea are vedere asupra parcului Herăstrău, este dotată cu home-cinema, bar, jacuzzi, terasă interioară (amplasată în mijlocul apartamentului) etc.

Tot în zona de nord  Capitalei, în apropiere de parcul Herăstrău, un penthouse nou-construit, parte dintr-un bloc finalizat în anul 2015, are un preţ 2,49 milioane de euro (+TVA). Locuinţa este structurată pe două etaje, are cinci camere (plus dependinţe) şi dispune de o suprafaţă utilă de aproximativ 340 de metri pătraţi (la care se adaugă două terase de 90 de metri pătraţi la ultimul etaj). Proprietatea dispune şi de două locuri de parcare în subteran.

În oraşul de la poalele Tâmpei, cel mai scump apartament scos la vânzare pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 650.000 de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Drumul Poienii, finalizat în anul 2008. Compartimentat în patru camere (plus dependinţe), acesta are o suprafaţă utilă de 180 de metri pătraţi şi oferă vedere asupra centrului oraşului.

Tot în centrul (istoric al) Braşovului, un penthouse tip triplex, finalizat în anul 2010, are o valoare de listare de 600.000 de euro. Locuinţa face parte dintr-un imobil tip vilă, are şase camere şi o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi. Proprietatea se vinde complet mobilată şi utilată şi dispune de parcare subterană încălzită, precum şi de spaţiu de depozitare.

În zona Drumul Poienii, un penthouse cu şase camere, în suprafaţă de 175 de metri pătraţi utili, poate fi achiziţionat cu 505.000 euro (+TVA). Locuinţa are şase camere, terasă de 133 de metri pătraţi şi se vinde mobilată şi utilată. Viitorii locatari vor beneficia, în acelaşi preţ, şi de loc de parcare în subteran şi de boxă de depozitare.

În oraşul de pe Someş, cel mai scump apartament disponibil momentan spre vânzare are un preţ cerut de 430.000 de euro. Locuinţa are trei camere (plus dependinţe) şi este amplasată la etajul întâi al unei clădiri istorice (construcţie 1941) din zona centrală a oraşului. Imobilul este renovat şi dispune de o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.