ACCIDENTUL de pe Autostrada Soarelui - Ambasada Ucrainei: Nouă dintre răniţii au plecat spre Ucraina

Autor: Ana Maria Lazăr Postat la 10 august 2015 70 afişări

Nouă dintre cei 48 de ucraineni răniţi, duminică dimineaţă, în accidentul petrecut pe autostrada A2 au fost îmbarcaţi în autocar şi au plecat spre Ucraina, un alt grup urmând să plece spre casă în cursul zilei de luni, au precizat reprezentanţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

"Deja nouă persoane au fost astăzi dimineaţă (n.r. - luni dimineaţă) îmbarcate în autocar şi au plecat. Este vorba, în total, despre 48 de persoane aflate în spitale din Bucureşti. O parte cred că vor pleca astăzi (n.r. - luni), deja sunt pregătiţi pentru plecare. În privinţa a peste zece persoane, medicii au unele rezerve şi se consultă dacă acestea pot fi transportate sau este necesar să rămână o perioadă pentru îngrijiri în spitalele din Bucureşti", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul I Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, Valerii Chernenko.

Autocarul în care se aflau 53 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, în jurul orei 1.00, pe Autostrada Soarelui, iar în zonă au fost trimise maşini de intervenţie ale Serviciului de Ambulanţă şi ale SMURD, inclusiv maşina de intervenţie pentru victime multiple şi unitatea mobilă de urgenţă.

"Domnul consul a fost ieri (n.r. - luni) toată ziua, începând de la ora 4.00 şi terminând cu ora 18.00, la locul accidentului. S-a ocupat, împreună cu Poliţia Română, de toate aspectele, inclusiv documentaţia de care a fost nevoie", a mai spus Chernenko.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru MEDIAFAX că din cele 53 de persoane care se aflau în autocar o adolescentă de 17 ani şi o femeie au decedat, 48 au fost trasportate la mai multe spitale din Capitală, iar trei au refuzat transferul spre unităţile medicale.

Arafat a mai precizat că 21 dintre persoanele transportate la spital sunt copii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR ), Ramona Dabija, a precizat că în autocar se aflau doi şoferi bulgari, mai mulţi elevi care au fost în tabără, două familii şi alte persoane care se întorceau din vacanţă.

Ramona Dabija a declarat pentru MEDIAFAX că nu s-au stabilit cu exactitate cauzele producerii accidentului de pe Autostrada Soarelui, dar poliţiştii iau în calcul inclusiv varianta că şoferul bulgar, în vârstă de 33 de ani, ar fi adormit la volan.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a mai precizat că la locul producerii accidentului nu sunt urme de frânare. Autocarul a fost transportat la sediul Poliţiei Autostrăzi pentru a fi efectuată o expertiză şi pentru a se stabili care au fost cauzele accidentului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VICTIME ACCIDENT,
UCRAINA,
/actualitate/accidentul-de-pe-autostrada-soarelui-ambasada-ucrainei-noua-dintre-ranitii-au-plecat-spre-ucraina-14670234
14670234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.