Absenţa lui Lionel Messi de la antrenamentul Argentinei, explicată înainte de finala Cupei Mondiale

Autor: Rafael Hekman Postat la 16 decembrie 2022 301 afişări

Argentina se îndreaptă spre finala Cupei Mondiale de duminică cu Franţa cu scopul de a pune capăt celor 36 de ani de aşteptare pentru marele trofeu al fotbalului, deşi există îngrijorări cu privire la faptul că talismanul Lionel Messi este pe deplin pregătit.

Absenţa lui Lionel Messi de la antrenamentul Argentinei, explicată înainte de finala Cupei Mondiale

Lionel Messi nu a luat parte la antrenamentul de joi al Argentinei, provocând temeri că se confruntă cu o accidentare înaintea finalei de duminică a Cupei Mondiale.

Diferite informaţii au sugerat că starul Argentinei gestionează o accidentare după victoria de marţi din semifinala cu 3-0 împotriva Croaţiei, relatează The Mirror. Messi a fost văzut mişcându-se ciudat şi masându-şi tendonul de la genunchi spre finalul confruntării de la Lusail, dar acesta a risipit orice îngrijorare după meci, insistând că va fi apt pentru confruntarea finală - unde Argentina va înfrunta acum Franţa.

Absenţa sa de la antrenamentul de joi nu ar trebui, de asemenea, să fie considerată o surpriză, deoarece toţi jucătorii care au început meciul cu Croaţia au beneficiat de o recuperare suplimentară şi au luat parte în schimb la o sesiune de gimnastică.

ESPN Argentina raportează că şeful Lionel Scaloni şi-a împărţit echipa în două grupe separate, un grup fiind pus la treabă pe teren, în timp ce ceilalţi au făcut pregătire în interior. Sesiunea a fost deschisă presei în primele 15 minute, în care jucători precum Angel Di Maria şi Paulo Dybala - niciunul dintre ei nu a fost titular împotriva Croaţiei - au putut fi văzuţi în grupul de pe teren.

Singurul înlocuitor din victoria de marţi care nu a fost prezent a fost Papu Gomez, care are în prezent o entorsă la gleznă. Nicolas Otamendi, unul dintre titularii împotriva Croaţiei şi un jucător cheie pentru La Albiceleste, a rămas şi el pe banca de rezerve, alături de fostul atacant argentinian Sergio Aguero.

Fosta vedetă a lui Manchester City, Aguero ar fi făcut aproape sigur parte din lotul lui Scaloni pentru turneul din Qatar, dacă nu s-ar fi retras din păcate la sfârşitul anului trecut din cauza unei afecţiuni cardiace. Mijlocaşul Leandro Paredes a stat, de asemenea, alături de cei doi în timpul sesiunii.

Scaloni îi va putea primi înapoi pe Marcos Acuna şi Gonzalo Montiel pentru finală, după ce ambii jucători au lipsit de la meciul cu Croaţia din cauza suspendării. Dar condiţia fizică a lui Messi este, fără îndoială, principala preocupare. Vorbind după victorie, în care Messi a marcat al cincilea său gol al turneului, pentru a ajunge la egalitate cu francezul Kylian Mbappe în clasamentul Gheata de Aur, cel care a câştigat de şapte ori Balonul de Aur a spus:

"Mă simt foarte bine, mă simt puternic şi pregătit să joc fiecare meci.

"Nu este uşor, deoarece suntem obosiţi, dar grupul a prins din nou putere şi am făcut un joc puternic. Mă bucur foarte mult de acest lucru. Mă simt foarte fericit la această Cupă Mondială şi sunt capabil să ajut echipa".

Portarul argentinian Emiliano Martinez a respins, de asemenea, sugestiile că Messi ar fi accidentat, răspunzând reporterilor:

"Nu, nu [nu este accidentat]. Am jucat 120 de minute împotriva Olandei, a fost un meci greu pentru el, dar se vede că vrea să termine fiecare meci.

"Din punct de vedere fizic este foarte bine şi este omul meciului în fiecare meci".

Messi este pe cale să obţină titlul de Jucător al Turneului în urma performanţelor sale uluitoare, iar victoria în finală i-ar pecetlui ambiţia supremă de a câştiga, în sfârşit, o Cupă Mondială, pentru a încununa o carieră cu adevărat remarcabilă. Totuşi, în calea sa şi a Argentinei se află campioana în exerciţiu Franţa, al cărei selecţioner Didier Deschamps insistă că echipa sa va face tot posibilul pentru a-i refuza visul atacantului.

"Vom face tot ce este omeneşte posibil pentru ca acest lucru să nu se întâmple", a declarat Deschamps pentru Bein Sports. "La finalul meciului, cineva va primi o a 3-a stea pe tricou". Ambele naţiuni au câştigat turneul de două ori, deşi Argentina nu a mai făcut acest lucru de când Diego Maradona a condus-o spre trofeu în 1986, în timp ce Messi şi compania au pierdut agonizant finala din 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
messi,
argentina,
cupa mondială

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.