Abandonul şcolar a ajuns la cote alarmante în România

Postat la 18 august 2016 146 afişări

Abandonul şcolar a ajuns la cote alarmante în România

 Aproximativ 300.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani din România, adică 19% din totalul populaţiei din aceste categorii de vârstă, părăsesc timpuriu şcoala pe care o urmează sau nu s-au mai înscris la o formă de şcolarizare după finalizarea studiilor gimnaziale, arată o serie de statistici actualizate pentru anul 2015 ale Eurostat.

În medie, în Uniunea Europeană doar 11% dintre tinerii din aceste categorii de vârstă abandonează cursurile înainte de vreme, aceasta fiind şi ţinta spre care aspiră şi Ro­mânia până în anul 2020.

Cu toate a­ces­tea, pon­­­derea tine­­rilor care pă­ră­­sesc tim­­­pu­riu şcoa­la a cres­cut con­stant în ultimii doi ani, de la 17,3% în 2013 la 18,1% în 2014 şi a ajuns la 19,1% în 2015.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
parasire,
refuz,
romania,
scoala,
abandon,
cote,
munca,
eurostat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.