A murit unul dintre ultimii dictatori ai lumii

Postat la 03 septembrie 2016 504 afişări

A murit unul dintre ultimii dictatori ai lumii

Preşedintele Uzbekistanului, Islam Karimov, a murit în urma unui atac cerebral la vârsta de 78 de ani, au declarat pentru Reuters, trei surse diplomatice.

"Da, a murit", a spus una dintre surse.

Islam Karimov a fost spitalizat sâmbătă, în urma unei hemoragii cerebrale. Karimov a condus ţara timp de 27 de ani, iar acum acoliţii săi se bat pentru putere. Acesta nu a numit un succesor şi analiştii spun că următorul conducător se va decide în spatele uşilor închise.

"Drepturile umane din Uzbekistan  nu sunt respectate. Mii de oameni sunt închişi din motive politice. Tortura este ceva obişnuit, iar autorităţile continuă să suprime opoziţia", potrivit Organizaţiei pentru Respectarea Drepturilor Omului.

Islam Karimov a urcat în partid in epoca sovietică, devenind secretar general al partidului comunist in Uzbekistan în 1989. A rămas la putere până la declararea independenţei ţării în 1991, după care şi-a continuat lunga domnie prin mandate prezidenţiale succesive obţinute după victorii zdrobitoare, în scrutine care nu au fost considerate niciodată libere de observatorii internaţionali.

La un moment dat fiica extravagantă Gulnara Karimova era considerată ca fiind urmaşa la tron, însă asta s-a schimbat în 2014 când a fost pusă sub arest la domiciliu de către tatăl ei. De atunci Gulnara nu a mai apărut în media, iar soarta ei este incertă. Fiul Gulnarei declarând că îi este frică că mama sa va fi omorâtă.



Fiica unuia dintre ultimii dictatori ai lumii şi viaţa sa incredibilă. A cântat cu Iglesias, vinde bijuterii şi fură milioane de dolari

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.