Una dintre cele mai mari companii de IT din România a fost vândută pentru 30 de milioane de euro

Postat la 02 septembrie 2016 2071 afişări

Una dintre cele mai mari companii de IT din România a fost vândută pentru 30 de milioane de euro

TotalSoft, unul dintre cei mai mari producători locali de software, va fi cumpărat de Logo Software Investment, cel mai mare furnizor independent de software din Turcia, într-o tranzacţie de peste 30 milioane euro, potrivit unui anunţ al companiei.

TotalSoft a fost fondată în 1994 de Liviu Drăgan, actualul director general al com­paniei, însă acesta a rămas doar cu un pachet minoritar de acţiuni după ce fondul elen Global Finance a achi­ziţionat pachetul majoritar în urmă cu zece ani. Drăgan va rămâne în continuare la conducerea companiei în calitate de CEO şi după preluarea acesteia de Logo

Logo Software Investment S.A.- filială a Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. va achiziţiona 100% din acţiunile TotalSoft pentru o 30 milioane euro şi o valoare a capitalurilor proprii de 30,25 milioane €. TotalSoft a avut un EBITDA de 3,48 milioane de euro în 2015 şi se estimează că va avea la un EBITDA de 4,3 milioane de euro în 2016. Achiziţia va fi finanţată în lichidităţi în proporţie de 57% şi prin finanţare bancară, 43%.

TotalSoft este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii ERP din România, cu peste 1.500 de clienţi din 36 de ţări, printre care USA, Germania, Austria, UK, Italia sau Franţa. Compania deţine suita proprie de soluţii software, Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute la nivel internaţional, cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software.

CITIT POVESTEA OMULUI CARE A CREAT TOTALSOFT

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.