A murit unul dintre cei mai iubiţi actori de la Hollywood. Acesta fost premiat cu Oscar pentru rolul din „Little Miss Sunshine”

Postat la 01 iulie 2023 53 afişări

A murit unul dintre cei mai iubiţi actori de la Hollywood. Acesta fost premiat cu Oscar pentru rolul din „Little Miss Sunshine”

Alan Arkin, actor premiat cu Oscar pentru rolul din „Little Miss Sunshine”, a murit la vârsta de 89 de ani

Alan Arkin, starul premiat cu Oscar pentru rolul din „Little Miss Sunshine", a murit, a anunţat vineri familia sa. El avea 89 de ani.

"Tatăl nostru a fost o forţă a naturii cu un talent unic, atât ca artist, cât şi ca om. Un soţ, tată, bunic şi străbunic iubitor, a fost adorat şi ne va lipsi foarte mult", au declarat fiii săi, Adam, Matthew şi Anthony Arkin.

Născut în Brooklyn din părinţi imigranţi evrei ruşi-germani, familia sa s-a mutat în Los Angeles când era copil.

Arkin a urmat cursurile Colegiului Bennington, dar a plecat pentru a forma grupul muzical The Tarriers, în care a cântat cu vocea şi a cântat la chitară. Grupul nu a rămas mult timp împreună, dar a avut un succes cu "The Banana Boat Song" în 1957, relatează CNN.

Apoi a devenit membru fondator al trupei de improvizaţie Second City şi a continuat să înregistreze muzică, inclusiv câteva albume pentru copii cu grupul său, The Babysitter.

Dar şi actoria a fost o pasiune, iar Arkin a câştigat un premiu Tony pentru debutul său pe Broadway în piesa "Enter Laughing" din 1963 şi un premiu Drama Desk pentru regia piesei "Little Murders" din 1968, pe care a regizat-o şi pentru marele ecran.

Arkin a regizat, de asemenea, versiunea originală de pe Broadway a piesei "The Sunshine Boys" de Neil Simon, care a avut peste 500 de reprezentaţii.

În activitatea sa cinematografică, a devenit unul dintre puţinii actori care au fost nominalizaţi la Oscar pentru primul lor rol principal. În cazul lui Arkin, a fost nominalizat pentru rolul lui Rozanov din comedia de război din 1966, "Vin ruşii, vin ruşii".

De asemenea, a primit nominalizări la Oscar pentru interpretările sale din "The Heart is a Lonely Hunter" (1967) şi "Argo" (2012).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actori,
deces,
hollywood

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.