A început „marea relocare”: Active în valoare de 1.000 de miliarde de lire se mută din Londra în hub-uri din Uniunea Europeană

Postat la 20 martie 2019 163 afişări

Active în valoare de aproximativ 1.000 de miliarde de lire sterline se mută din Londra în hub-uri din Uniunea Europeană, înainte Brexitului, însoţite de circa 7000 de locuri de muncă, informează Reuters.

A început „marea relocare”: Active în valoare de 1.000 de miliarde de lire se mută din Londra în hub-uri din Uniunea Europeană

Băncile, administratori de active şi companii de asigurări din Londra îşi deschid sau îşi extind huburi în UE pentru a evita ruptura creată de plecarea Marii Britanie din Uniunii Europenă.

Marea Britanie ar fi putut părăsi Uniunea Europeană de săptămâna viitoare în mod legal, însă a cerut o amânare.

 

Compania de consultanţă EY a evidenţiat că 23 de companii au anunţat deja transferul a circa 1.000 de miliarde de lire sterline în active, de la 800 de miliarde de lire sterline trimestrul precedent.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniunea europeana,
active,
londra,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.