A fost ucis fiul cel mic al lui Gaddafi in bombardamentele NATO? (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 mai 2011 22 afişări

Loviturile NATO contra orasului Tripoli l-au ucis pe fiul cel mic si pe trei nepoti ai lui Muammar Gaddafi, a anuntat duminica guvernul libian. Uciderea lui Saif Al-Arab (29 de ani) intervine dupa ce, sambata, rebelii libieni au respins oferta lui Muammar Gaddafi de a conveni un armistitiu conditionat si a trece la negocieri.

Oficialii libieni i-au dus pe jurnalistii Reuters la casa lovita de bombe a fiului lui Gaddafi, Saif Al-Arab (a nu se confunda cu Saif Al-Islam, al doilea fiu din cei sase ai presedintelui libian). Acoperisul casei a fost distrus, peretii partial distrusi, iar cladirea pare lovita de cel putin trei rachete.

Dupa relatarile oficiale, Muammar Gaddafi si sotia sa s-ar fi aflat sambata in casa lui Saif cand aceasta a fost lovita de o racheta lansata de un avion NATO. Spre deosebire de tanarul Gaddafi si de cei trei copii ai sai, Muammar Gaddafi si sotia lui ar fi scapat insa teferi. "A fost o operatiune directa de asasinare a presedintelui tarii. Asta e legea junglei", a declarat Mussa Ibrahim, un purtator de cuvant al guvernului.

Stirea este de natura sa alimenteze criticile tot mai raspandite la adresa NATO, acuzat ca depaseste limitele de actiune fixate de rezolutia Consiliului de Securitate al ONU, care autoriza Alianta Nord-Atlantica sa-i protejeze pe civili, nu sa-i ucida.

Postul TV Al-Jazeera a transmis insa ca exista dubii asupra veridicitatii stirii, care ar putea fi foar un zvon menit sa contribuie la razboiul psihologic din jurul lui Gaddafi, mai ales ca nu a aparut confirmarea oficiala de la NATO ca Saif Al-Arab Gaddafi ar fi fost ucis.

Charles Bouchard, comandantul misiunii NATO, a declarat ca rachetele aliate nu l-au vizat pe liderul libian si a declarat cele patru decese drept "neconfirmate". O sursa a Aliantei a declarat pentru New York Times ca oficialii NATO nu stiau ca Gaddafi sau membrii familiei lui se aflau in casa atunci cand au ordonat lansarea bombardamentului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-fost-ucis-fiul-cel-mic-al-lui-gaddafi-in-bombardamentele-nato-video-8212885
8212885
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.