A fost deschisă prima staţie de cercetare a cutremurelor de suprafaţă din România. Unitatea este inspirată de sistemele din Japonia şi SUA

Postat la 21 noiembrie 2017 58 afişări

Prima unitate de cercetare a cutremurelor de suprafaţă din România a fost inaugurată, luni, în judeţul Galaţi. Staţiile au fost montate în zona localităţii Izvoarele, unde în urmă cu patru ani s-au produs sute de cutremure misterioase.

A fost deschisă prima staţie de cercetare a cutremurelor de suprafaţă din România. Unitatea este inspirată de sistemele din Japonia şi SUA

Dacă va avea succes, specialiştii români vor solicita finanţare pentru extinderea sistemului în toată ţara. Până atunci, cercetătorii vor încerca să afle ce s-a întâmplat la Izvoarele în urmă cu patru ani.

”În programul de guvernare exista obiectivul de a lega cercetarea de practică... Exact asta se întâmplă astăzi aici. Aceste staţii de observare atât de adâncime, cât şi de suprafaţă, au ca scop construirea de strategii având o bază informativă. Exista riscuri seismice pe care trebuie să le cunoaştem, iar cercetarea are un rol important. Trebuie să ştim cauza şi să găsim soluţii. Este o investiţie strategică, o investiţie importantă pentru cercetare. Sunt trei staţii seismice cu foraje la Izvoarele, Schela şi Negrea, aşezate în formă de triunghi, şi opt staţii de suprafaţă în diferite zone din cele trei localităţi”, a declarat jurnaliştilor ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.