9 întrebări pe care să le pui mereu la un interviu de angajare pentru a obţine jobul dorit

Autor: Ioana Matei Postat la 21 octombrie 2018 2960 afişări

9 întrebări pe care să le pui mereu la un interviu de angajare pentru a obţine jobul dorit

Când ţi-ai propus să părăseşti actualul loc de muncă şi să găseşti unul nou, poate fi uşor să uiţi că interviurile de angajare sunt de fapt ”o stradă cu două sensuri”. În timp ce angajatorul îţi pune o serie de întrebări, ar trebui să ai în minte că este important şi ca tu să afli ce poate să îţi ofere noul angajator în aceste momente.

Dacă eşti pe punctul de a face o schimbare în carieră, iată nouă întrebări pe care ar trebui să ţi le pui mereu înainte să accepţi un nou loc de muncă, potrivit experţilor în recrutare citaţi de bustle.com.

1. ”În cât timp trebuie să accept oferta?”

Când vine vorba de o schimbare atât de importantă, nu ar trebui să grăbeşti luarea unei decizii - cere întotdeauna câteva zile în care să reflectezi asupra acesteia.

2. ”Care sunt orele de program?”

Nu toate locurile de muncă funcţionează în baza unui program de la 9 la 5, astfel că este important să întrebi care sunt aşteptările legate de program la un viitor post.S-ar putea să descoperi că există o politică de lucru de acasă în zilele de vineri, de pildă.

3. ”Ce beneficii extra-salariale include pachetul de angajare?”

Dacă stai în cumpănă referitor la acceptarea unui nou loc de muncă - perioadele de vacanţe, concediul plătit, asigurarea medicală etc. - pot fi câteva criterii care să te ajute să alegi.

4. ”Salariul este negociabil?”

Chiar dacă poate fi stresant să îţi negociezi salariul, este important să fii confortabil cu acesta - astfel că se impune o negociere dacă oferta angajatorului nu este ceea ce îţi doreşti.

5. ”Cum pot avea un impact din acest rol?”

Dacă noul loc de muncă este cu adevărat potrivit pentru tine, nu îl vei vedea doar ca pe o modalitate de a-ţi plăti facturile, astfel că este important să întrebi cum poţi genera cel mai bun impact prin acesta.

Continuarea in pagina urmatoare >>>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
intrebari,
angajare,
interviu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.