6 din 10 români vor face cel puţin o achiziţie online de pe mobil până la finalul anului

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 iulie 2017 67 afişări

6 din 10 români intenţionează să facă achiziţii online direct de pe telefonul mobil, în următoarele 6 luni, potrivit studiului „Online shopping de pe telefonul mobil” solicitat de Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de ecommerce bazate pe platforma Magento.

6 din 10 români vor face cel puţin o achiziţie online de pe mobil până la finalul anului

Rezultatele studiului relevă importanţa tot mai mare a dispozitivelor mobile în procesul de achiziţie online, în condiţiile în care 4 din 10 respondenţi declară că fac cumpărături online lunar, iar 3 din 10 utilizează telefonul mobil sau tableta pentru astfel de tranzacţii.

Potrivit studiului, smartphone-ul a devenit indispensabil pentru aproape toţi românii, 9 din 10 respondenţi declarând că deţin un astfel de dispozitiv, iar dintre aceştia, peste 80%  acceseză website-uri direct de pe telefoanele mobile.

Cât despre categoriile de produse achiziţionate online de pe telefonul mobil, studiul „Online shopping de pe telefonul mobil” relevă faptul că pe primul loc în topul preferinţelor românilor se află hainele, urmate de electronice, electrocasnice şi produse cosmetice.

Cei care utilizează telefonul mobil pentru cumpărături online consideră că pot efectua tranzacţii online de pe smartphone într-un mod mai accesibil, mai comod şi fără constrângeri legate de timp sau locaţie.

Cât despre sumele cheltuite, în mod uzual, cumpărătorii care utilizează telefonul mobil fac comenzi online cu valori între 100 şi 500 de lei (5 din 10).

În contextul folosirii tot mai intense a telefonului mobil pentru cumpărături pe internet, Blugento propune magazinelor online o alternativă inteligentă şi eficientă din punct de vedere al costurilor: utilizarea soluţiei Blugento în baza unui abonament lunar. Astfel, cei interesaţi vor avea la dispoziţie o soluţie optimizată pentru toate dispozitivele, ce va îngloba toate funcţionalităţile necesare unui magazin online de succes. Blugento este o soluţie de ecommerce ultra-performantă, construită pe platforma Magento, cea mai populară platformă de comerţ electronic din întreaga lume şi este integrată cu peste 100 de soluţii de plată, curierat, marketing şi alte servicii care oferă avantaje competitive magazinelor online.

„Observăm o schimbare importantă în comportamentul de consum în randul cumpărătorilor români şi o aliniere la tendinţele globale, mare parte dintre clienţii magazinelor online utilizând telefonul mobil pentru achiziţii. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre magazinele online nu sunt optimizate pentru mobile, lucru absolut necesar pentru a rămâne competitive în această industrie”, spune Sandu Băbăşan, CEO Blugento. „Iar într-o industrie cu o concurenţă atât de ridicată, să nu ai un magazin online optimizat pentru mobil înseamnă, cel mai probabil, că se pierd un sfert din vânzări”.

Studiul „Online shopping de pe telefonul mobil” a fost realizat în perioada 1 – 30 iunie 2017 pe un eşantion de 2.875 de respondenţi majori, din mediul urban, de către iVox, platformă online de sondare a opiniei publice, la solicitarea Blugento.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.