570.000 de someri au iesit din statistici in 2010. Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu ei

Postat la 02 februarie 2011 20 afişări

Peste jumatate de milion de someri au iesit din statisticile de somaj in 2010 pentru ca nu si-au reinnoit cererile de locuri de munca la agentiile pentru ocupare si nu mai apar astfel in evidentele oficiale.

Ca urmare, celor 630.000 de someri aflati in prezent in plata li se adauga cel putin alti 570.000 de persoane fara loc de munca care nu apar in statistici pentru ca nu se mai prezinta la oficiile de munca. ZF face pentru prima data lumina in misterul somajului de doar 7% in Romania, in conditiile in care exista 4,5 - 5 milioane de salariati la o populatie ocupata de 10 milioane de persoane, deci 5 milioane de persoane apte de munca despre care nu se stie ce fac. Astfel, numarul persoanelor care nu au loc de munca este de fapt mult mai mare, daca se adauga cele cateva sute de mii de someri care isi pierd anual acest statut pentru ca nu isi mai vizeaza carnetul de somaj, dar nici nu-si gasesc un loc de munca. Pentru a fi inregistrat ca somer, orice roman care ramane fara loc de munca trebuie sa mearga lunar la agentia pentru ocuparea fortei de munca sa completeze acte si sa-si vizeze carnetul de somaj. Unul dintre cei mai vechi someri din Romania care face acest lucru este din judetul Ilfov si merge periodic din 2002 incoace pentru o stampila pe carnetul de somaj, pentru a ramane in statistici, desi nu mai primeste de mult ajutor de somaj.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
someri,
statistici,
angajari
/actualitate/570-000-de-someri-au-iesit-din-statistici-in-2010-nimeni-nu-stie-ce-s-a-intamplat-cu-ei-7943401
7943401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.