32 de paturi ATI-COVID libere în ţară. În Cluj sau Timişoara nu mai este niciun loc

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 septembrie 2021 33 afişări

32 de paturi ATI-COVID libere în ţară. În Cluj sau Timişoara nu mai este niciun loc

32 de paturi ATI-COVID sunt libere la această oră în ţară. În Cluj, Iaşi sau Timişoara nu mai este niciun pat liber. Bucureştiul are 5 paturi libere.

Miercuri la nivel naţional există 1.163 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 5 paturi libere la acest moment.

Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate sunt în:

Bihor – 2

Braşov -2

Bucureşti – 5

Constanţa- 2

Hunedoara – 3

Ialomiţa – 4

Satu Mare - 1

Sibiu – 4

Tulcea – 1

Vrancea - 8.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paturi ati,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.