305.562 programări la vaccinare în Etapa a II-a

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 ianuarie 2021 55 afişări

305.562 programări la vaccinare în Etapa a II-a

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că pentru etapa a II-a de vaccinare s-au programat 305.562 de persoane. În Bucureşti au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.

Vineri a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. În perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel naţional se vor vaccina 305.562 de persoane. Numai în Bucureşti au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporţie de 100%.

Odată cu deschiderea activităţilor de vaccinare pentru etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center, iar pe platforma vaccinare-covid.gov.ro au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici. Platforma de vaccinare a avut probleme timp de trei ore din cauza unui transfer de date.

„Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncţionalităţi pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicaţia folosită în Etapa I de vaccinare în aplicaţia folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situaţia este sub control iar specialiştii STS asigură suportul necesar pentru buna funcţionare a acesteia”, au anunţat autorităţile.Probleme au fost şi din cauza numărului mare de cereri.

„Menţionăm că volumul cererilor a depăşit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor. Reamintim, cu acest prilej, că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv”, au precizat cei de la Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 .

La nivel naţional, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete şi o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză, dar şi cu rapel.

Suplimentar, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestea asigură vaccinarea personalului din reţeaua proprie, conform Etapei a II-a din Strategia naţională privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
programare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.