28 de elevi de liceu vor pune Guvernul României pe net: primul Hackathon, organizat weekendul acesta la Palatul Victoria

Autor: Radu Racu Postat la 20 februarie 2013 22 afişări

Un număr de 28 de elevi de liceu vor dezvolta mai multe aplicaţii online pentru guvern, în weekendul acesta la Palatul Victoria, în cadrul unui proiect de programare organizat de executiv, conform agendei postate pe site-ul guvernului.

Un număr de 28 de elevi de liceu vor dezvolta mai multe aplicaţii online pentru guvern, weekendul acesta la Palatul Victoria, în cadrul unui proiect de programare organizat de executiv, conform agendei postate pe site-ul guvernului. "Timp de două zile, 28 de elevi vor dezvolta aplicaţii, pagini web şi interfeţe cu ajutorul Bitdefender şi Microsoft, partenerii evenimentului, în încercarea de a aduce administraţia publică mai aproape de cetăţean şi de a responsabiliza guvernanţii prin deschidere şi transparenţă", se arată într-un comunicat al Executivului.

Cele cinci proiecte dezvoltate în cadrul acestui maraton sunt:

• Buget.gov.ro - datele privind bugetul de stat şi vizualizarea lor într-o forma uşor de înţeles

• Angajati.gov.ro - datele privind angajaţii din administraţia publică

• Posturi.gov.ro - datele privind posturile vacante scoase la concurs în administraţia publică

• Petitii.gov.ro - iniţiativele cetăţenilor, pe domenii de interes

• Data.gov.ro - facilitează accesul publicului la datele incluse în platformele de mai sus

La această primă ediţie vor participa elevi cu rezultate foarte bune la concursurile de informatică, a caror selecţie a fost realizată de către Ministerul Educaţiei, conform sursei citate.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
programare informatica,
Hackathon
/actualitate/28-de-elevi-de-liceu-vor-pune-guvernul-romaniei-pe-net-primul-hackathon-organizat-weekendul-acesta-la-palatul-victoria-10577849
10577849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.