2012 pentru Boştină şi Asociaţii: creştere organică în teritoriu şi achiziţii de cabinete mai mici cu expertiză de nişă

Autor: Ioana Mihai Postat la 13 februarie 2012 12 afişări

Boştină şi Asociaţii, una dintre cele mai mari case de avocatură din România, mizează în 2012 pe o creştere de 12-15% a veniturilor, prin extinderea serviciilor şi a reţelei de birouri teritoriale.

2011 a fost un an în care au lipsit aproape cu desăvârşire tranzacţiile mari şi foarte mari (cele de ordinul sutelor de milioane de euro), în care nu au fost implementate noi proiecte de infrastructură de impact naţional. Din punctul de vedere al avocaţilor a însemnat aceeaşi foarte multă muncă pentru proiecte de valoare sensibil mai mică.

"Mai avem puţin până la anunţarea rezultatelor financiare finale, însă datele prelimiare arata că am înregistrat o cifră de afaceri record în 2011, cu mult peste 25 de milioane de euro, adaptându-ne serviciile de consultanţă juridică la actualul context economic: ofertă complexă de asistenţă juridică de business în provincie prin cele 18 birouri teritoriale; integrarea activităţii birourilor teritoriale în cadrul ariei de practică Litigii şi Executări Silite şi o politică de onorarii flexibilă", spune avocatul coodonator Doru Cătălin Boştină.

În ciuda unui optimism rezervat pentru evoluţiile pe termen scurt, volatilitatea climatului economic nu exclude reintrarea într-o nouă perioadă de recesiune economică. Pe acest fundal, există probabilitatea ca marile case de avocatură de business să fie nevoite să-şi reevalueze atât abilităţile lor de a face faţă unui nou val de constrângeri financiare, cât şi cererea de servicii juridice a clienţilor.

"Pentru 2012 vom urmări două direcţii de dezvoltare: în primul rând, vom creşte organic în teritoriu, prin deschiderea a 3- 4 noi birouri teritoriale, unde, probabil, vom aduce 8 -12 avocaţi noi şi, pe de altă parte, vom urmări achiziţa unor cabinete şi/sau case de avocatură mici sau medii cu expertiză excepţională <de nişă> în unele arii de practică precum litigii - în special litigii internaţionale, dreptul muncii, IT&C, etc.", adaugă Boştină.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/2012-pentru-bostina-si-asociatii-crestere-organica-in-teritoriu-si-achizitii-de-cabinete-mai-mici-cu-expertiza-de-nisa-9230784
9230784
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: De ce în Bucureşti nu se pot organiza mai multe concerte sau evenimente sportive, politice, sociale şi chiar economice. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.