15 locuri din Europa în care să mergeţi în concediul de iarnă. Ce oraş din România este inclus in aceasta listă

Autor: Ioana Matei Postat la 20 decembrie 2018 424 afişări

Schi, soare şi pieţe de Crăciun! Există o multitudine de motive pentru a vizita Europa în timpul iernii, remarcă un pasionat de călătorii pe platforma twoscotsabroad.com. El a alcătuit o listă de 15 astfel de locuri:

15 locuri din Europa în care să mergeţi în concediul de iarnă. Ce oraş din România este inclus in aceasta listă

1. Alsacia: Franţa, vin, vin şi mai mult vin! Alsacia este un vis în luna decembrie; regiunea germanică a Franţei fiind deosebit de ofertantă în materie de mâncare, arhitectură, bere artizanală, vin, precum şi modul în care aici este sărbătorit Crăciunul. Pieţele de Crăciun din Strasbourg sunt renumite, iar micile sate din preajma acestuia sunt de asemenea frumoase - un exemplu în acest sens este Colmar, care arată ca un sat de Crăciun de poveste.

2. Andermatt din Alpii elveţieni: dacă preferaţi un loc mai puţin aglomerat şi scump decât staţiunea St Moritz, luaţi în considerare micul sat denumit Andermatt. Acesta este alegerea a mulţi dintre schiorii aventuroşi.

3. Cele 20 de pieţe de Crăciun din Austria: în perioada sezonului estiv, fiecare oraş  austriac are o piaţă de Crăciun, iar Viena, capitala, le întrece pe toate fiindcă are 20 de astfel de pieţe oficiale şi mai multe mai mici.

4. Barcelona - este un oraş frumos în perioada Crăciunului; întregul oraş este decorat cu lumini de sărbătoare, iar Crăciunul durează aici până pe 6 ianuarie (Ziua Regelui). Pe 5 ianuarie are loc o paradă.

5. Bere în Berlin în decembrie: dacă vreţi să vă bucuraţi de o mică pauză în Europa înaintea Crăciunului, Berlin este locul perfect pe care să îl vizitaţi. Muzică tradiţională, pieţe pe măsură, plimbări în roata Ferris, precum şi berea germană sunt câteva dintre bucuriile pe care poate să vi le aducă oraşul german.

6. Bled, un oraş de poveste: oraşul Bled din Slovenia este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Europei, cu o biserică aflată lâng un lac şi un castel pe un deal. Acoperite cu zăpadă, acestea pot fi decorul unor sărbători de poveste.

7. Florenţa festivă: este oraşul perfect în care să vă petreceţi Crăciunul. Italia este o ţară care acordă o atenţie deosebită sărbătorii - decoraţiunile de Crăciun încep să se vadă aici încă din noiembrie.

8. Grindelwald, Elveţia:  am putea spune că se află în „vârful” Europei; satul se află în Alpii elveţieni şi arată ca o felicitare de Crăciun.

9. Vinul fiert din Cracovia: Cracovua este unul dintre cele mai festive oraşe de Crăciun din Europa şi, totodată, una dintre cele mai ieftine astfel de destinaţii. Preţul unui apartament în Centrul Vechi al oraşului este de mai puţin de 60 de euro/noapte.

10. Rătăciţi-vă de Crăciun în Londra: străzile Oxford şi Regent, strălucind în luminile ornamentele reprezintă motive pentru care să vizitaţi capitala britanică în perioada srăbotirlor. Totodată, magazine faimoase precum Harrods, Fornum şi Mason îşi aranjează vitrinele în cele mai frumoase moduri.  

11. Construiţi amintiri în Malta: decembrie este una din cele mai potrivite luni pentru vizitarea insulei astfel încât să o evitaţi în plin sezon. Vremea este relativ bună - deşi s-ar putea să plouă şi să bată vântul uneori - iar din Valetta, capitala, nu lipsesc decoraţiunile clasice.

12. Un Crăciun perfect în Munchen: Germania în perioada sărbătorilor de iarnă se transformă într-un loc magic. Întreaga ţară miroase a vin fiert şi bratwurst (cârnaţii tradiţionali germani), zăpada se află pe fiecare acoperiş şi copac şi pare că există câte o piaţă de Crăciun la fiecare colţ. Oraşe precum Dresden şi Nuremberg sunt renumite pentru pieţele de Crăciun, dar dacă alegeţi Munchenul, veţi avea parte, în afară de clasicele pieţe de Crăciun şi de aproximativ 100 de muzee pe care să le vizitaţi, iar staţiunile de schi se vor afla la mai puţin de două ore distanţă de mers cu trenul.

13. Învăţaţi să evitaţi mulţimile din Nuremberg: este unul dintre cele mai vizitate oraşe ale Europei în perioada Crăciunului, motiv pentu care este indicat să vizitaţi faimoasa piaţă de Crăciun de aici în timpul săptămânii; în timpul weekendului este cel mai aglomerat.

14. Praga: castelul din Praga se află în vârful unui deal şi arată minunat cu un praf de zăpadă pe acesta; pieţele de Crăciun de aici sunt încărcate de o atmosferă festivă.

15. Sinaia, România: autorul articolului descrie Sinaia drept unul dintre locurile sale preferate când vine vorba de Crăciun şi sărbători de iarnă în general. „Micul oraş de munte are o mulţime de lucruri minunate pe care să le ofere în sezonul rece. Localizată în inima României, Perla Carpaţilor este ideală şi pentru entuziaştii sporturilor de iarnă. Fie că alegeţi să urcaţi cu gondola până la 2.000 de metri, să vedeţi priveliştea care vă taie respiraţia sau să schiaţi, experienţa va fi cu siguranţă minunată şi de neuitat. Cu siguranţă veţi dori să vedeţi unul dintre cele mai spectaculoase castele ale Europei - Peleş.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iarna,
europa,
locuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.