15 bănci, amendate pentru publicitate înşelătoare de Protecţia Consumatorului

Postat la 23 octombrie 2017 302 afişări

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat, recent, nu mai puţin de 15 bănci comerciale, pentru publicitate înşelătoare, după cum au dezvăluit surse apropiate situaţiei.

15 bănci, amendate pentru publicitate înşelătoare de Protecţia Consumatorului

Sancţiunile au fost aplicate ca urmare a controlului tematic pe publicitate, în cadrul căruia comisarii verifică modul în care băncile îşi promovează produsele în media.

Surse citate de ziarul Bursa au spus că cele 15 instituţii de credit amendate sunt BCR, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, OTP Bank, Unicredit Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Credit Europe Bank, Garanti Bank, Alpha Bank, ING Bank, Bank Leumi, Raiffesen Bank, Libra Internet Bank.

Se pare că băncile de mai sus ar fi fost controlate de ANPC în perioada 28 august - 6 octombrie 2017. Sursele citate au mai precizat că acţiunea încă nu s-a încheiat. Acestea nu sunt primele amenzi aplicate de ANPC în anul în curs în sectorul bancar, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.