14% din investiţiile străine în România vin din Austria

Autor: Florin Casota Postat la 09 mai 2017 91 afişări

Potrivit organizaţiei oficiale de promovare a comerţului din Austria, aceasta este un investitor constant şi unul dintre cei mai activi din România, cu o valoare a investiţiilor directe de aproximativ 9 miliarde de euro în 2016, ceea ce înseamnă o cotă de peste 14% din totalul investiţiilor străine din ţara noastră.

14% din investiţiile străine în România vin din Austria

„Investitorii austrieci văd România ca pe o destinaţie excelentă pentru investiţii şi cea mai mare piaţă din Sud-Estul Europei. În prezent, priorităţile noastre sunt dezvoltarea unui climat de afaceri sănătos şi a unui sistem educaţional cuprinzător. Pentru noi, România reprezintă o ţară cu un potenţial enorm, dominată de o forţă de muncă bine pregătită şi o naţiune care ştie să se facă auzită”, a spus Gerd Bommer, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei.

În acest moment, în România sunt în jur de 1.500 de investitori austrieci activi şi peste 7.200 de companii cu capital austriac care contribuie la dezvoltarea economiei româneşti. Companiile austriece asigură peste 100.000 de locuri de muncă în România.

România se află în top 15 pieţe de exporturi şi top 19 pieţe de importuri pentru Austria. De exemplu, exporturile Austriei către România reprezintă 2,08 miliarde şi sunt în continuă creştere. Dacă în 2015 exporturile austriece în România s-au majorat cu 0,6%, în 2016 numărul a crescut cu 4,1%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.