#10ani #CrizaEconomică - Cele mai importante 10 informaţii de reţinut despre Lehman Brothers

Autor: Alina Botezatu Postat la 16 septembrie 2018 52 afişări

La 15 septembrie, se împlinesc zece ani de la falimentul gigantului financiar american Lehman Brothers. Zece ani de când lumea financiară, şi nu numai, a fost schimbată de acest eveniment. Iar următoarele zece informaţii, despre eveniment şi consecinţe, nu trebuie uitate.

1. Banca americană de investiţii Lehman Brothers, o instituţie financiară cu o vechime de 158 de ani, a solicitat protecţia autorităţilor sub legea falimentului, invocând Capitolul 11, într-o zi de luni, 15 septembrie 2008. Era după un weekend încins în care acţionarii şi executivii acesteia au purtat numeroase discuţii cu oficialii americani şi cele mai importante bănci de pe Wall Street. Cererea de faliment nu a inclus divizia de brokeraj şi alte câteva active.

2. Cauza? Criza creditelor subprime, respectiv creditele ipotecare acordate unor persoane care nu şi îşi permiteau să le achite. Până în 2004, Lehman Brothers a achiziţionat patru furnizori de credite subprime, iar, în momentul în care clienţii acestora nu şi-au mai putut plăti ratele, banca n-a reuşit să atragă, la timp, suficiente resurse pentru a-şi acoperi datoriile.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LEHMAN BROTHERS,
RIZA ECONOMICĂ,
FALIMENT

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.