100 Tineri manageri de top. Matei Ladea, Dumagas Transport, Omnia Capital

Postat la 07 noiembrie 2023 58 afişări

100 Tineri manageri de top. Matei Ladea, Dumagas Transport, Omnia Capital

Cofondator Omnia Capital, Preşedinte CA Dumagas Transport, Chief Evanghelist SARTO bespoke, 34 de ani


Cifră de afaceri (2022): +40 mil. euro

EBITDA: +2,5 mil. euro

Număr de angajaţi: +200


Antreprenor şi manager, şi-a început activitatea în mediul privat în urmă cu 10 ani ca junior manager pentru Europa de Sud-Est la Lidl, după ce a activat în mediul ONG şi a lucrat în Parlamentul Germaniei. La 26 de ani a încheiat primul M&A independent, descoperindu-şi pasiunea de a investi în mediul antreprenorial prin structuri de tip private equity şi venture capital. În unele dintre businessuri a ocupat şi funcţii de coordonare şi conducere, proiectul său de suflet, după cum spune el, fiind SARTO bespoke. Prioritatea sa sunt investiţiile în businessuri cu cifre de afaceri între 1 şi 50 milioane de euro, fiind convins că proiectele de succes au la bază sisteme care generează predictibilitate, sustenabilitate şi eficienţă. Cel mai recent proiect adăugat în portofoliul său este Dumagas Transport SA, în care prin Omnia Capital s-au pus bazele unei platforme de transport transeuropene cu cifra de afaceri de 100 milioane euro.

O viziune pentru viitor:

„Ultimii 20 de ani au trecut prin multiple schimbări de paradigmă: internet, social media, crypto, metaverse, acum AI. În tot acest timp principalele skilluri care s-au regăsit în rândul celor ce au performat au fost adaptabilitatea, capacitatea de a interioriza schimbarea şi de a trăi în vremuri incerte, abilitatea de a inova şi rezilienţă în vremuri instabile. Liderii trebuie să poată să le stăpânească pe cele de mai sus şi să înveţe să folosească AI-ul ca pe un levier de dezvoltare (în ciuda riscurilor pe care acesta le prezintă), şi nu să îl privească ca pe un duşman care a venit să ne desfiinţeze locurile de munca. Omenirea a depăşit multe puncte de cotitură, sunt sigur că vă «îmblânzi» şi inteligenţa artificială.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.