100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: François Coste, Groupama

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 171 afişări

„Calitatea esenţială a unui lider este să inspire încredere: prin intermediul încrederii obţii adepţi, iar un lider nu poate exista fără adepţi. Pentru a inspira încredere, trebuie să îţi asumi vulnerabilităţile şi să nu pretinzi că ştii mai mult decât ceilalţi sau că ai mereu dreptate”, descrie François Coste, aflat în al şaselea an de conducere a Groupama Asigurări, un reper esenţial pentru un lider.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: François Coste, Groupama

Coste ocupă locul 36 în ediţia din acest an a anualui 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA. În ceea ce priveşte reputaţia, el o identifică prin modul în care te percep ceilalţi, după observarea comportamentelor tale: „Când comportamentul managerului este aliniat cu valorile prevalente ale organizaţiei, atunci are influenţa şi impactul potrivite asupra membrilor echipei, prin urmare poate să realizeze mai bine misiunea aşteptată, propusă, fixată”.

Coste crede că un parcurs profesional ascendent poate fi deraiat din cauza rezistenţei la schimbare, automulţumire, lipsa ambiţiei sau prin imposibilitatea de a genera schimbarea. Pentru a se asigura că evoluează ca lider, directorul general al Groupama Asigurări studiază într-un grup doctrina creştină şi spune că încearcă să o aplice din ce în ce mai mult în viaţa sa. „Mă ajută să aprofundez înţelegerea convingerilor mele, să îmi afirm mai bine valorile şi să mă aliniez la comportamentul acestora.”

François Coste este CEO al companiei Groupama Asigurări din 2012, după o experienţă de aproape trei decenii în companii precum Michelin (1982-1999) şi AXA (1999-2012). Cea mai mare parte a parcursului său profesional s-a desfăşurat nu numai în Europa, ci şi în Asia sau Africa. De-a lungul carierei a ocupat poziţii ca director financiar, director IT şi director regional de operaţiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
costuri,
groupama,
ceo,
mai,
lider,
incredere,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.