1,5 milioane de români au renunţat să-şi mai asigure casele

Postat la 07 decembrie 2012 7 afişări

Companiile de asigurări mai aveau la finalul lunii septembrie 3,3 milioane de contracte facultative de asigurare a locuinţelor în vigoare, cu o treime mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când existau 4,9 milioane de locuinţe asigurate, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Astfel, subscrierile au scăzut cu 18% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2011 şi au ajuns la 465 milioane de lei (105 mil. euro) după ce în ultimii doi ani veniturile din vânzarea poliţelor de locuinţe crescuseră rapid. La portofoliul de poliţe facultative se adaugă şi cele aproximativ 300.000 de contracte de asigurare obligatorie, cu subscrieri de 16 milioane de lei. Subscrierile pe asigurări facultative de locuinţe au scăzut deşi în ultimii ani companiile au redus semnificativ nivelul primelor în speranţa extinderii portofoliului de clienţi şi a obţinerii unei felii cât mai mari din piaţă. După ce au redus tarifele, asigurătorii au cedat o parte mai mare din încasări în reasigurare, sumele transferate în primele nouă luni ridicându-se la 121 milioane de lei, cu 18% mai mult decât în intervalul ianuarie-septembrie 2011. La sfârşitul lunii septembrie, circa 43% din locuinţe erau asigurate printr-o poliţă facultativă sau obligatorie.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
case,
csa,
locuinte
/actualitate/1-5-milioane-de-romani-au-renuntat-sa-si-mai-asigure-casele-10376565
10376565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.