1,1 mld. euro pentru 90 km de cale ferată nouă Sighişoara - Coşlariu

Autor: Ioan Dornescu Postat la 11 februarie 2013 25 afişări

Ministerul Transporturilor a semnat vineri cu CFR SA un contract de finanţare în valoare de 4,98 miliarde de lei (1,1 miliarde euro) pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată Sighişoara-Coşlariu (Alba), cu o lungime de 89,5 kilometri.

1,1 mld. euro pentru 90 km de cale ferată nouă Sighişoara - Coşlariu

Ministerul Transporturilor a semnat vineri cu CFR SA un contract de finanţare în valoare de 4,98 miliarde de lei (1,1 miliarde euro) pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată Sighişoara-Coşlariu (Alba), cu o lungime de 89,5 kilometri. Contractul este cofinanţat de Uniunea Europeană cu 740 milioane euro şi prevede reabilitarea a 89,5 kilometri de linie dublă electrificată de cale ferată. Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a precizat că acesta este cel mai mare contract de finanţare semnat prin Programul Opera­ţional Sectorial de Transport. El a adăugat că CFR SA, care admini­strează infrastructura feroviară, are semnate prin acest program 18 contracte în valoare de 11,5 miliarde lei. Ministrul a mai spus că lucrările de modernizare au început în martie-aprilie 2012 şi se vor încheia în iunie 2015. Tronsonul face parte din linia de cale ferată Braşov-Simeria, parte a Coridorului IV paneuropean. După finalizarea lucrărilor trenurile de călători ar trebui să atingă o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră, iar cele de marfă de până la 120 de kilometri pe oră.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/1-1-mld-euro-pentru-90-km-de-cale-ferata-noua-sighisoara-coslariu-10555808
10555808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.