1.000 de imobile din centrul vechi al Timişoarei, retrocedate ILEGAL! DNA acuză DOI PRIMARI de abuz

Postat la 12 noiembrie 2018 70 afişări

Fostul şi actualul primar al Timişoarei au ajuns la sediul DNA pentru a fi audiaţi într-un dosar privind retrocedarea ilegală a 967 de imobile din centrul vechi al oraşului. Fostul primar, Gheorghe Ciuhandu spune că rechizitoriile DNA sunt poveşti, iar actualul, Nicolae Robu, se declară revoltat de ridicolul acuzaţiilor aduse.

1.000 de imobile din centrul vechi al Timişoarei, retrocedate ILEGAL! DNA acuză DOI PRIMARI de abuz

”Da (a fost pus sub acuzare, n.r.). Sunt uluit de ceea ce mi se întâmplă,” a declarat actualul primar Nicolae Robu. ”Eu am ieşit în stradă şi mai ies pentru o justiţie independentă, dar nu independentă de dreptate, de corectitudine, ci de persoane, de grupuri de interese. Sunt un om ultracinstit, ultra corect în tot ce fac. Singura mea avere e onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat, când cineva atentează la onoarea mea. De ce să fiu eu trimis în judecată, de ce apare numele meu într-un material în care pe 4 pagini din 6 e vorba despre lucruri total străine mie? În cazul meu s-au vândut două gioarse, două magherniţe - nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spun că acei chiriaşi au venit mai târziu. Sub garanţia că totul e legal, dată de aparatul de specialitate. Sunt 5 semnături înaintea semnăturii mele. Ce temei aş fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte? Asta mi se reproşează.”

Cele două ”magherniţe” vândute chiriaşilor sunt un un apartament de o cameră, de 25 mp şi un apartament de două camere, de 50 mp.

”Două magherniţe într-un fund de curte, care au fost vândute unor chiriaşi. Eu nu spun legal sau ilegal, pentru că nu sunt jurist şi nu mă pot pronunţa. Au fost vândute de aparatul de specialitate, cu semnătura mea de reprezentare, fără să spun cuiva cel mai mic lucru de vânzarea respectivă”, adaugă edilul.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.