7 moduri realiste în care poţi deveni milionar

Autor: Florin Casota Postat la 13 iulie 2017 13411 afişări

Nu este nevoie să câştigi la loto sau să moşteneşti o avere pentru a intra în clubul milionarilor. Să strângi o astfel de avere nu este un obiectiv imposibil de atins chiar şi în România, dar va fi nevoie să faci sacrificii

7 moduri realiste în care poţi deveni milionar

La o primă vedere, să atingi pragul de 1 milion de dolari ar putea părea imposibil, dar este mai uşor decât ai crede. Salariul este foarte important, dar mai important este modul în care-l foloseşti, scrie Entrpreneur.com

Să strângi o avere de 1 milion de dolari va necesita sacrificii din parte ta, dar nu este un obiectiv imposibil de atins

1. Măreşte-ţi marja de profit

O marjă de profit nu se referă doar la business, ci se poate aplica oricui. "Mărind marja dintre ceea ce câştigi şi ce cheltuieşti, obţi un profit exact ca o companie", spune J.D Roth, autorul site-ului de finanţe persoanle Money Boss. El sugerează să economiseşti jumătate din salariu în fiecare lună. Recomandă pentru o familie cu două venituri să trăiască doar cu un salariu, iar pe celălalt să-l economisească.

2. Începe cu 10 milioane de dolari

Este o glumă care arată modul în care creierele tind să păcălească oamenii atunci când fac investiţii. Kirk Chisholm, şeful firmei de constultanţă Innovative Advisory Group, spune că nu este greu să căştigi 1 milion de dolari investind, dacă o faci de tânăr şi dacă eviţi să te iei după mulţime. "Creează un plan de investiţii solid, investeşte şi când piaţa e jos şi de-a lungul timpului o să devi milionar", spune el. Cei care tind să cumpere şi să vândă mai des tind să nu performeze la fel de bine ca cei care cumpără şi păstrează acţiunile, potrivit unei cercetări Vanguard.

De asemenea, este foarte important să începi să investeşti din timp. Cu cât timp întârzii să investeşti cu atât îţi va fi mai greu să ajungi la suma mult dorită.

3. Transformă-ţi pasiunea într-un business

"Găseşte ceva care te pasionează şi devin-o o autoritate în domeniu, apoi să faci un business din asta", spune Joseph Carbone, consultat la Focus Planning Group.

Succesul Chipotle demonstrează asta. În 1993, Steve Ells, fondatorul Chipotle, era voia să-şi deschidă un restaurant de lux. Nu avea bani aşa că a luat cu împrumut o sumă de la tatăl său cu care a deschis primul Chipotle. Totul pentru a câştiga destul de mulţi bani pentru a-şi deschide restaurantul de lux. A vândut 1000 de burrito în prima lună, iar pasiunea pentru bucătăria de lux s-a schimbat în pasiunea fast food.

4. Investeşte în imobiliare

Dacă ai ceva bani puşi deoparte poţi investi într-un apartament sau casă într-o zonă mai ieftină care este pe cale să câştige popularitate şi care se va dezvolta în viitor. După ce ai reuşit să scapi de creditul de la casă vei deţine total proprietatea. Între timp poţi închiria locuinţa sau o poţi vinde după ce ai plătit creditul.

5. Schimbă-ţi modul de viaţă

"Mulţi oameni care trăiesc în case luxoase şi conduc maşini scumpe nu au prea mulţi bani. Am descoperit că oamenii bogaţi nu tind să locuiască în cartiere exclusiviste", sunt de părere autorii căţii Millionaire Next Door. Autorii Thomas J. Stanley şi William D. Danko au descoperit că salariile mari nu înseamnă şi averi mari, cei bogaţi trăind frugal, cheltuind puţin.

6. Alege o slujbă bănoasă

Poate părea evident, dar dacă vrei să-ţi construieşti o avere considerabilă atunci trebuie să câştigi şi un salariu mare. Dacă doar câştigi cât să-ţi ajungă să trăieşti atunci nu o să devi niciodată milionar.

Mark Cuban a găsit metode de a face bani încă de mic. Prima experienţă de business a avut-o la 12 ani, când a vândut saci de gunoi pentru a-şi cumpăra o pereche de adidaşi pentru baschet. De asemenea, a avut de-a lungul facultăţii mai multe slujbe, cum ar fi barman, instructor de dansuri disco sau organizator de petreceri. Şi-a sacrificat timpul liber pentru a-şi îndeplini visul.

7. Inventează ceva

Sara Blakely a inventat ciorapii modelatori Spanx. Astăzi compania sa are o cifră de afaceri de 250 de milioane de dolari.  Ideea companiei Spanx a pornit de la dresurile pe care Sara era nevoită să le poarte atunci când lucra ca agent de vânzări de faxuri pentru compania Danka. Pe o parte, ciorapii modelatori o stânjeneau, iar pe de-o altă parte o făceau să arate mai atractivă, subţiindu-i corpul. Blakely a născocit ideea colanţilor fără picior, asumându-şi un mare risc odată ce a investit toate economiile sale, în valoare de 5000 de dolari. Cu toate astea, şi-a păstrat jobul, vânzând copiatoare încă doi ani de zile, petrecându-şi nopţile şi weekend-urile ca să realizeze prototipul.

Ty Warner a inventat Beanie Babies, animale de pluş, cu ajutorul cărora şi-a realizat averea, estimată astăzi la 2,7 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.