Cele mai scumpe tratamente SPA - GALERIE FOTO

Postat la 01 septembrie 2009 360 afişări

In ultimii ani, pe masura ce viata profesionala a devenit mai solicitanta, a crescut si timpul acordat ingrijirii corporale in Romania. Iar preturile au crescut si ele direct proportional.

Exista tratamente faciale pe baza de aur, masaj cu diamante, bai in bere sau vin sau chiar apa - dar nu orice fel de apa (o baie in 100 de sticle de Evian costa 5.000 de dolari la spa-ul hotelului american Victor South Beach), sampon cu caviar sau trufe. La noi, fenomenul spa a inceput sa capete teren abia de curand. Eden Spa, lansat in 2005, a fost primul centru spa de zi din Bucuresti. Abia in 2007 si in 2008 oferta de pe piata bucuresteana s-a mai diversificat, odata cu aparitia Natura Spa & Wellness, Magnolia Spa, World Class Academy Spa si Studio Fusion & Urban Day Spa.

Pentru inceput, “Eden Spa a introdus pe piata romaneasca notiunile de terapie spa, terapeut spa si gift card spa”, spune Liliana Paraipan, proprietara centrului. De la lansare, din 2005, “fiecare an a marcat o crestere atat din punct de vedere financiar, cat si al serviciilor oferite clientilor. Am pornit de la zero, iar acum avem peste 6.000 de clienti”. In 2008, Eden Spa a trecut la o noua etapa, aceea de operator de centre spa prin introducerea de proceduri noi la The Spa din hotelul Hilton Sibiu.

Odata cu criza financiara a disparut 15% din cifra de afaceri a Eden Spa, mai ales pe seama segmentului corporate, cel care a avut cel mai mult de suferit. Daca pentru 2008 cifra de afaceri a depasit 250.000 de euro, anul acesta va fi probabil de numai 215.000 euro, spune Paraipan, chiar daca spa-ul ofera mai multe servicii in regim de promotie. “Avem un meniu spa de vara editie limitata care cuprinde terapii in exclusivitate in Romania, cum ar fi masajul cu scoici tigrate sau masajul cu pietre calde si reci”, afirma ea. Centrul a lansat pachete de pregatire pentru vacanta, care includ un cadou la achizitionare, precum si un concept “last minute spa” cu oferte speciale zilnice.

Pe langa promotii insa, Eden a pastrat si tratamentelele de lux. Cele mai scumpe cinci servicii pe care le are in meniu sunt Damask Rose Ceremony (3 ore - 660 de lei), Sushi & Spa for Couples (2 ore - 550 de lei), Tropical Deaging Face & Body Ritual (2 ore - 549 de lei), Wine Spirit in the Spa (2 ore - 450 de lei) si Honey Moon Face & Body Ritual (2 ore - 371 de lei). In iulie 2007 aparea un al doilea spa in Bucuresti - Natura Spa & Wellness. N-a mers perfect de la inceput, dar numarul de clienti, precum si cifra de afaceri (80.000 de euro in 2008) au crescut in ciuda vremurilor sumbre, spune Mihaela Dinu, brand manager. “Cel mai bun mediu de transmitere este , asa ca ne bazam pe clientii multumiti”, spune Dinu.

Anul acesta, Natura Spa & Wellness a pus accentul pe diversificarea serviciilor si introducerea de terapii alternative precum reiki sau ayurveda. Cele mai scumpe servicii sunt Tratament Facial UM O cu masca de aur (675 de lei), UM O Facial Super Deep (225 de lei), masaj cu pietre calde Sassi dei Vulcano si masaj Pantai Luar (220 de lei), impachetarea Universal Contour Wrap pentru detoxifiere si scaderea in centimetri (200 de lei) si impachetari pe patul cu apa (180 de lei). “Impachetarile se pot face cu creme personalizate in functie de preferintele clientului, preparate de noi.

Terapeutii masoara, cantaresc, numara picaturi si amesteca, storc si paseaza fructe de sezon din piata. Nu folosim recipiente din metal sau plastic la preparare, iar ingredientele sunt 100% naturale”, sustine brand managerul. Tot aici exista si tratamentul facial pe baza de foita de aur de 24 de karate. “Efectele sunt o piele hidratata, intinsa, calmarea petelor rosii”, explica Dinu. Dintre conceptele noi, Dinu enumera workshop-uri interactive cu un psiholog sau relaxarea pe pat de apa.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
tratamente,
spa
/topurile-business-magazin/cele-mai-scumpe-tratamente-spa-galerie-foto-4813765
4813765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.