Vedetele CES 2014: maşinile care se conduc singure, Michael Bay, Steam Machines, Marissa Mayer, dronele şi computerele care vă ghicesc starea de spirit

Autor: Vlad Popescu Postat la 10 ianuarie 2014 300 afişări

20.000 de produse, tehnologii digitale, prototipuri şi concepte s-au luptat pentru atenţia vizitatorilor şi a publicului larg, conectat la evenimente pe internet, la ediţia din 2014 a Consumer Electron-ics Show (CES), care a avut loc săptămâna trecută la Las Vegas.

Ca la fiecare Început de an, CES a dat tonul pentru pasionaŢii de tehnologie, prezentând cele mai interesante tendinţe din următorul an. Cea mai mare expoziţie de electronice şi IT a adus în lumina reflectoarelor cele mai noi produse şi tehnologii pe care pariază în acest an industria de pro-fil, de la televizoare cu ecran flexibil la automobile care conduc singure, ceasuri, ochelari şi alte ac-cesorii „smart“, drone, computere care se vor a fi revoluţionare, sisteme biometrice şi servicii cloud.

Tabloid.

Dincolo de televizoare, maşini şi gadgeturi, CES 2014 a fost marcat de o gafă de proporţii a regizorului Michael Bay („Transformers“), de atacurile directorului general al T-Mobile USA John Legere la adresa rivalilor de la AT&T, dar şi de numeroasele vedete chemate de companii pentru a le promova produsele şi pentru a le anima conferinţele.

Michael Bay, angajat de Samsung să prezinte noile televizoare cu ecrane flexibile ale companiei sud-coreene, a plecat nervos de pe scenă, nereuşind să improvizeze după defectarea prompterului. Gafa s-a viralizat imediat pe reţelele sociale şi ar putea fi în final pozitivă pentru Samsung, deoarece a atras probabil mai multă atenţie asupra produselor sale decât o prezentare bine regizată, fără inci-dente.

Conferinţele susţinute de diverşi CEO, precum Marissa Mayer (Yahoo), John Chambers (Cisco) şi Kazuo Hirai (Sony), au fost condimentate cu intervenţii ale unor vedete şi personalităţi, ca realiza-toarea de comedie Sarah Silverman sau creatorul serialului „Breaking Bad“, Vince Gilligan.

CEO-ul T-Mobile USA, John Legere, a ironizat AT&T atât pe Twitter, cât şi în timpul unei confer-inţe de la CES, după ce fusese dat afară, cu câteva zile înainte, de la o petrecere a companiei.

Directorul general al Dish Networks, Joe Clayton, a urcat pe scenă însoţit de cinci mascote în costume de canguri, pentru a sublinia eforturile de protecţie a mediului ale companiei sale.

Salon auto. CES a servit, din nou, şi ca minisalon auto, mărci precum BMW, Audi şi Toyota prezentând tehnologii de pilot automat, maşini conectate la internet, cu aplicaţii inspirate de smart-phone-uri, dar şi alte concepte prin care speră să definească automobilul viitorului.

După cum au subliniat companiile, tehnologiile automate au mai degrabă rolul de a prelua de la şofer, în anumite condiţii, sarcinile obositoare sau complexe, precum menţinerea direcţiei la drum drept sau parcarea laterală, iar „maşina care conduce singură“ este încă departe de a deveni reali-tate, având în vedere atât raţiuni tehnice, cât şi obstacole de natură legală.

BMW a atacat pe două flancuri. Pe de o parte, compania a prezentat un nou sistem de parcare automată, laterală sau cu spatele, care nu necesită contribuţia conducătorului auto dincolo de apăsarea unui buton. Tehnologia, cuminte şi conservatoare în raport cu cealaltă demonstraţie a BMW, ar putea fi disponibilă ca opţiune cu modelul electric i3 în numai câteva luni.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/vedetele-ces-2014-masinile-care-se-conduc-singure-michael-bay-steam-machines-marissa-mayer-dronele-si-computerele-care-va-ghicesc-starea-de-spirit-11881080
11881080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.