Un miliard de litri

Postat la 26 august 2009 17 afişări

Piata apelor minerale a crescut in volum de peste 7 ori in ultimii 12 ani si a atins in 2008 putin peste 1 miliard de litri de apa imbuteliata, potrivit datelor furnizate de Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM).

Cel mai mare avans al productiei de apa minerala s-a inregistrat in anul 2000, când s-a imbuteliat cu 25% mai mult fata de anul anterior. SNAM gestioneaza 90% dintre zacamintele valorificate pentru consum din România, dar exista si producatori care detin licente de exploatare din surse care nu sunt administrate de societate.

In prezent, isi disputa piata peste 25 de producatori, productia fiind dominata de companii autohtone ca Romaqua Group, European Drinks, Perla Harghitei sau Rio Bucovina, care realizeaza peste 70% din volumele imbuteliate. Pe piata sunt active si multinationalele Coca-Cola HBC si Pepsi Americas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
graficul zilei,
apa minerala,
litri,
imbuteliata

Citeşte pe Gandul.ro

/special/un-miliard-de-litri-4801611
4801611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.