Tombole cu castiguri in case in SUA

Postat la 07 octombrie 2008 101 afişări

Pe masura ce economia s-a inrautatit si piata imobiliara a continuat sa scada, americanii au inceput sa caute solutii, oricat de disperate sau de riscante, de a strange bani ca sa-si achite casele. Unii au recurs la tombole si competitii.

 

“La vremea respectiva nu parea o idee chiar atat de proasta”, spune Karen Crawford, cu vocea celui care printr-un noroc a scapat de consecintele unei decizii proaste. “Dar ma intreb cati oameni au facut la fel in America.”

 

In urma cu doi ani, Crawford si sotul ei, Dennis Kelly, s-au mutat din casa lor de barne din Hancock, statul Maryland, in apropiere, intr-o ferma din 1929 renovata pe care au cumparat-o cu 375.000 de dolari. Cei doi si-au scos la vanzare vechea casa - care le apartinea in totalitate - cu gandul ca vor plati noua locuinta cu banii obtinuti din aceasta vanzare. Dar piata imobiliara s-a dezumflat si casa a ramas nevanduta. Dupa doua luni, apasati de costurile ipotecii, cei doi si-au pus la vanzare, cu destula reticenta, noua ferma; dupa inca un an, nici pentru aceasta nu au gasit cumparatori. “Mai era putin si intram in executarea ipotecii”, spune Crawford, o profesoara de scoala elementara in varsta de 60 de ani, iar o amintire a panicii de atunci inca i se mai simte in voce.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
imobiliare,
locuinte,
tombola
/special/tombole-cu-castiguri-in-case-in-sua-3280037
3280037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.