Se apropie Jocurile Olimpice de Iarna. Fara zapada

Postat la 08 februarie 2010 21 afişări

Cu sapte ani la dispozitie pentru pregatiri si cu un buget de 2 miliarde de dolari, organizatorii au totul pus la punct pentru Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver, care incep saptamana viitoare. Cu exceptia zapezii.

Un strat firav de zapada, prognozele care nu anunta niciun singur fulg pentru perioada urmatoare si temperaturile prea ridicate pentru a putea pune in functiune tunurile de zapada artificiala i-au facut pe organizatorii Jocurilor Olimpice sa treaca la planul de urgenta pentru Cypress Mountain, acolo unde sunt programate sase probe de schi si de snowboard.

Competitiile vor avea loc, dar nu fara un efort sustinut din partea organizatorilor. Zapada, din care o parte va fi artificiala si stransa de-a lungul sezonului rece, va fi adusa de la inaltimi mai mari, cu ajutorul saniilor si al camioanelor si posibil chiar cu ajutorul elicopterelor, potrivit Comitetului de organizare a JO de la Vancouver.

n unele cazuri, paie si forme din lemn vor fi folosite ca fundatie si apoi umplute cu zapada, reducand si mai mult cantitatea de zapada necesara. Cel putin un elicopter este deja la lucru, mutand baloti de paie care vor da forma pistelor si terenului.

"Acestea sunt actiuni normale, date fiind conditiile meteo. Avem la dispozitie tehnologia, echipamentul, personalul si expertiza de a gira olimpiada", scrie intr-un e-mail Cathy Priestner Allinger, vicepresedinte pentru operatiuni sportive al Comitetului. "Echipa noastra de la Cypress Mountain lucreaza non-stop ca sa pastreze si sa protejeze zapada si suntem convinsi ca aceste eforturi vor da rezultate", adauga ea.

Exista suficienta zapada si vremea e suficient de rece pentru celelalte evenimente in aer liber, precum schiul alpin si combinata nordica, care se vor desfasura mai in nord, langa Whistler, la circa 90 de minute de mers cu masina. Dar deocamdata nu e destula zapada ca sa permita desfasurarea probelor de snowboard si a trei probe de sarituri acrobatice cu schiurile.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sport,
jocuri olimpice,
Vancouver,
zapada
/special/se-apropie-jocurile-olimpice-de-iarna-fara-zapada-5483531
5483531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.