Revista presei economice: valuta

Postat la 26 august 2009 9 afişări

Faptul ca romanii isi tin economiile in valuta este subiectul principal al celor mai importante ziare economice din Romania.

Gandul scrie ca tot mai multi romanii prefera sa isi tina economiile in valuta, datele BNR aratand ca economiile in valuta au crescut in iulie cu 2,1% fata de iunie, in timp ce depozitele in lei au urcat cu doar 0,1%.

Ziarul Financiar afirma ca una din masurile anticriza propuse de guvern prevede ca intreprinderile mici si mijlocii care nu au restante la banci sa poata beneficia de suspendarea pentru 12 luni a platii principalului dintr-un credit pe termen mediu si lung, platind in continuare doar dobanda lunara.

Evenimentul zilei scrie ca chiar daca dobanzile oferite pentru economiile in lei sunt ceva mai mari, atat populatia, cat si firmele au ales, in luna iulie, economiile in valuta, fapt care este confirmat si de informatiile Bancii Nationale.

Business Standard afirma ca perioada de gratie de pana la douasprezece luni la plata ratelor bancare pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) este principala propunere a Partidului Social Democrat (PSD) pe care reprezentantii Bancii Nationale si ai Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) spun ca o vor analiza in perioada imediat urmatoare.

Romania Libera scrie ca pe fondul cresterii somajului si scaderii veniturilor disponibile, apetitul populatiei pentru noi imprumuturi a continuat sa fie la un nivel destul de jos, in iulie, soldul creditelor in lei catre populatie scazand cu 0,3%, iar cel in valuta cu 0,2%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
business,
zf,
evenimentul,
gandul,
romania
/special/revista-presei-economice-valuta-4802629
4802629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.