Revista presei economice: medicamente

Postat la 25 august 2009 44 afişări

Industria farmaceutica acopera primele pagini ale celor mai importante ziare economice din tara, pornind de la valoarea medicamentelor vandute in Romania in 2008 si terminand cu bugetul pentru sanatate care ar putea duce la falimentarea farmaciilor.

Gandul scrie ca companiile farmaceutice au vandut anul trecut in Romania medicamente in valoare totala de 404,8 milioane de euro.

Ziarul Financiar afirma despre producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) ca a inregistrat una dintre cele mai mari scaderi ale lichiditatilor dintre companiile de pe Bursa in primul semestru, din conturile sale evaporandu-se 9 milioane de euro.

Business Standard scrie despre criza economica care impinge farmaciile in faliment, in conditiile in care termenele lungi de decontare a retetelor compensate si gratuite de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu mai pot fi sustinute pe lantul de distributie de catre distribuitorii si producatorii de medicamente.

Evenimentul zile afirma ca in ciuda numarului mare de operatori economici, romanii sunt la mana furnizorilor de utilitati, acestia nerespectand intotdeauna prevederile contractuale, iar unele dintre ele ii scapa de orice obligatie de a-si despagubi clientii.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
zf,
gandul,
business,
evz,
medicamente
/special/revista-presei-economice-medicamente-4798698
4798698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.