Numai zece-s norocosi

Postat la 20 mai 2008 38 afişări

BUSINESS Magazin i-a premiat saptamana trecuta, pentru al treilea an consecutiv, pe zece dintre cei mai buni tineri manageri romani, prezenti si in catalogul “100 tineri manageri de top” aflat, de asemenea, la a treia editie.

Sase dintre premiile care au fost acordate in cadrul galei organizate de Business Magazin impreuna cu New Town au mers la Ovidiu Balan (Goodyear) - categoria piete de consum, Sorana Baciu (Petrom) - industrie, Bogdan Mihoc (UniCredit Tiriac Bank) - servicii financiare, Iulian Stanciu (Asesoft Distribution) - IT&C, Alexandru Reff (Deloitte) - alte servicii si Gabriel Cirlig (Jolidon) - antreprenoriat.

Alte patru premii speciale au fost acordate fratilor Ionut si Robert Negoita (Rin Grand), proprietarii celui mai mare proiect hotelier din Romania, lui Horatiu Florescu (Colliers), considerat cel mai bun broker imobiliar in domeniul inchirierilor de spatii de birouri, lui Iulian Dascalu (Iulius Mall), cel mai mare proprietar de mall-uri din tara, si directorului executiv al Romtelecom, Anca Georgescu. Aceasta din urma a fost premiata pentru cariera internationala. Anca Georgescu a lucrat pentru Coca-Cola in Polonia si Grecia, de unde a coordonat aplicarea strategiei tehnologice a departamentelor de resurse umane pentru 26 de tari. Cele mai importante criterii de selectie au fost anvergura postului, varsta (cum toti cei 100 de manageri inclusi in catalog au pana in 40 de ani, la acordarea premiilor a fost vorba, mai precis, de faptul ca au fost atinse performante profesionale intr-un timp scurt), impactul social al functiei, factorul de coerenta (constanta intr-un anumit domeniu), vizibilitatea pe piata pe care activeaza si studiile.

Castigatorii au fost alesi de un juriu format din patru reprezentanti ai companiilor de resurse umane: George Butunoiu (George Butunoiu Consulting), Madalina Didea (Hart Human Resources Consulting), Daniela Necefor (Total Business Solutions) si Adrian Stanciu (Human Synergistics).

Cei mai multi dintre managerii inclusi in catalogul “100 tineri manageri de top” spun ca fac parte dintr-o generatie norocoasa, care a avut avantajul de a se forma intr-o perioada in care evolutia profesionala a fost mult inlesnita de faptul ca piata suferea de o criza de specialisti educati in spiritul mediului de business occidental. “Pentru managerii foarte tineri, care abia acum se formeaza, va fi mai greu sa <arda> etapele, asa cum s-a intimplat la noi. In plus, noi am fost primii care au avut ocazia sa profite de modelele de business ale multinationalelor, de la care am invatat foarte multe”, spune Anca Georgescu, director executiv al Romtelecom.

Chiar daca toti cei 100 de manageri se bucura de notorietate in piata, au si pentru urmatorii ani planuri la fel de indraznete. “Sper ca in cinci-sase ani sa ajungem la afaceri de un miliard de euro”, spune Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution. Catalogul “100 tineri manageri de top” a aparut la 14 mai pe piata, impreuna cu revista BUSINESS Magazin. Managerii inclusi in top au fost alesi, in functie de performantele personale, din cadrul celor mai mari companii din Romania, dar si al celor cu afaceri mai reduse, insa active in domenii dinamice, precum IT, turism sau consultanta.


And the winners are...

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premii,
gala,
Business Magazin
/special/numai-zece-s-norocosi-2647665
2647665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.